Πρώτη θέση για το 8ο ΔΣ Χανίων στο Παγκρήτιο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι

Την Κυριακή 11 Μαρτίου διεξήχθη στο Ηράκλειο το Παγκρήτιο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα 2018. Το τουρνουά φιλοξενήθηκε στο 2ο ΔΣ Βουτών από τον ΑΟ Γαζίου και τον έφορο της ΕΣΣΚ κ. Στεφανάτο, πάντα πρόθυμο να φιλοξενήσει τέτοιες διοργανώσεις, παρόλο που κατά κοινή ομολογία το Σχολικό Ομαδικό παρουσιάζει πάντα μεγάλες οργανωτικές δυσκολίες. Είναι όμως μια διοργάνωση την οποία τα παιδιά την απολαμβάνουν καθώς οι ομάδες των σχολείων τους δίνουν την

ευκαιρία να παίξουν σκάκι χωρίς το άγχος της ατομικής διάκρισης. Το αντιμετωπίζουν, λοιπόν, ως μια ευκαιρία να χαρούν το άθλημα και να κάνουν παρέες.

Φέτος συμμετείχαν 30 περίπου ομάδες Δημοτικών σχολείων που αγωνίστηκαν σε ελβετικό τουρνουά 6 γύρων. Κάθε ομάδα αγωνίστηκε με τέσσερις παίκτες και στην 4η σκακιέρα υποχρεωτικά κορίτσι, συν ένας ή δύο αναπληρωματικοί.

Αδιαφιλονίκητο φαβορί ήταν το 8ο ΔΣ Χανίων που παρουσίασε δύο ισάξιες και δυνατές ομάδες. Τελικά το κύπελλο της πρώτης θέσης πήγε στην ομάδα Β του 8ου ΔΣ Χανίων που τερμάτισε με το απόλυτο 6 στα 6 και 12 βαθμούς! Την ομάδα αποτελούσαν οι Φίλιππος Παρασκάκης, Αναστάσης Βιολάκης, Αθανάσιος Σαμπάνης και Αναγνωστάκη Στεφανία. Μπράβο στα παιδιά! Τη δεύτερη θέση πήρε το 5ο ΔΣ Ρεθύμνου(Καβούνης, Φραϊδάκης, Τσόλκα, Γουμενάκη, Σιβαρόπουλος) και το χάλκινο μετάλλιο στο 5ο ΔΣ του Ηρακλείου (Τσαπάκη, Παναγιωτάκης, Χανιωτάκης, Βιτοπούλου).

Οι επόμενες 4 θέσεις της κατάταξης δίνουν και προκρίσεις για το Πανελλήνιο Σχολικό Ομαδικό Πρωτάθλημα στο Περιστέρι Αττικής:

4) 8ο ΔΣ Χανίων-Α (Μαυρίδης Αθ., Τζεμανάκης Γρ., Σπυριδάκης, Αναγνωστάκη Ν., Μαυρίδης Εμ.)

5) 4ο ΔΣ Αγίου Νικολάου (Τσαλίκος Ορ., Μαρνέλλος Γ., Χωραφάς Δ., Ορφανάκη Κ.)

6) 46ο ΔΣ Ηρακλείου (Φραγκιαδάκης Ν., Λατζουράκης Ν., Φραγκιαδάκη Ουρ., Αγγελέτου Κ., Κουναλάκης Β. , Μπακάλης Κ.)

7) 13ο ΔΣ Χανίων –Α (Αγγελάκης Στ., Σολιδάκης Ιάσ., Καλογερής Ελ., Μπενάκης Γ., Σγουρού Τ.)

Τα αναλυτικά αποτελέσματα στο http://www.chess-results.com/Σχολικά Ομαδικά Κρήτης 2018-Δημοτικά

Σε διάφορες ομάδες πήραν μέρος και αρκετά παιδιά του Κύδωνα και του ΟΦΣΧ.

Ο Λευτέρης Καλογερής, ο Ιάσων Σολιδάκης, ο Μανόλης Καλογερής και η Εμμανουέλα Μαργαριτάκη (13οΔΣ Χανίων), ο Άρης Μελετίου και ο Αντώνης Τζαμαντάκης (1ο ΔΣ Σούδας), η Μυρτώ Καντεράκη (1ο ΔΣ Χανίων), η Χρυσούλα Λουκάκη και ο Νίκος Λουκάκης (Χρυσοπηγή).

Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια αγωνίστηκαν σε ενιαίο όμιλο καθώς μόνο το Λύκειο Νέας Κυδωνίας Χανίωνσυγκρότησε ομάδα. Δεν έχουμε παρά να συγχαρούμε τα παιδιά αυτά μόνο και μόνο γιατί παρά τον φόρτο των διαβασμάτων αποφάσισαν να αγωνιστούν στο Ηράκλειο. Παρά το γεγονός ότι είχαν εξασφαλισμένο το κύπελλο, πήραν και την πρώτη θέση της γενικής με 5 νίκες και μόνο μία ισοπαλία. Με το Λύκειο Ν. Κυδωνίας αγωνίστηκαν ο Νίκος Γεωργακόπουλος, ο Κώστας Χομπιτάκης, ο Νίκος Νταγκουνάκης και η Φιλίππα Αγγελάκη του δικού μας ΟΦΣΧ!

Στα Γυμνάσια ο ανταγωνισμός ήταν μεγαλύτερος καθώς εμφανίστηκαν 8 πολύ καλές ομάδες. Εδώ τα προγνωστικά ανατράπηκαν καθώς την πρώτη θέση πήρε το Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου. Για τους νικητές αγωνίστηκαν ο Χρήστος Μπροκαλάκης (σκακιστής του ΟΦΗ, φέτος θα αγωνιστεί για τον Κύδωνα), ο Γιώργος Παπιδάκης, ο Γιώργος Ταβερναράκης και η Όλγα Λαντζουράκη.

Το αδιαφιλονίκητο φαβορί πήρε την δεύτερη θέση και το ασημένιο κύπελλο. Ήταν το 2ο Γυμνάσιο Χανίωνμε μια ισχυρότατη σύνθεση: ο Χρήστος Μαρινάκης, ο Αρτούρ Μπαϊραμιάν, η Ευαγγελία Καραβιτάκη καιδύο παιδιά του Κύδωνα, ο Νίκος Τζεμανάκης και η Μαριλένα Γιότσα!

Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ένα άλλο σχολείο από τα Χανιά, το 3ο Γυμνάσιο Χανίων. Στη σύνθεση ο Νίκος Γαλανάκης, ο Γιώργος Παπαδημητράκης, ο Θανάσης Καλανδράνης, η Κλειώ Κολοκυθά και στην κοριτσίστικη σκακιέρα η Ασημένια Χατζηπαναγιώτου του Κύδωνα.

Τα πλήρη αποτελέσματα στο http://www.chess-results.com/Σχολικά Ομαδικά Κρήτης 2018-Γυμνάσια-Λύκεια

Σε κάθε περίπτωση ο θεσμός του ομαδικού σχολικού είναι επιτυχημένος και δημοφιλής. Αξίζει να αγκαλιαστεί από όλα τα σωματεία της Κρήτης, ώστε να μοιραστεί το οργανωτικό βάρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα