«Πράσινη γωνιά» το δημοτικό πάρκινγκ στην Περίδου – Αναβαθμίζεται και παίρνει «ανάσα» το κέντρο των Χανίων | Video + Photos

«Πράσινο φως» για… πράσινο χρώμα στο δημοτικό πάρκινγκ ΚΥΔΩΝ!

Να αναβαθμιστεί η περιοχή  του κέντρου με «πράσινες» παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρου του δημοτικού γκαράζ στην Περίδου επιδιώκεται μέσα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Horizon». Tο βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, το 1ο συμμετοχικό εργαστήριο εξερεύνησης και σχεδιασμού παρεμβάσεων φιλικών προς το περιβάλλον.

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων χώρο πρασίνου στον εξωτερικό χώρο, φυτεύσεις κήπων πάνω στο κτήριο με στόχο να διαμορφωθεί μια «πράσινη γωνιά» μέσα στον αστικό ιστό.

Ο

Μιχάλης Καλογριδάκης, αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Χανίων, αναφέρθηκε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Horizon”, με ακρωνύμιο “Just Nature”. «Είμαστε οι μοναδικοί σε όλη την Ελλάδα που καταφέραμε και μπήκαμε στο πρόγραμμα αυτό, μαζί με άλλους 20 εταίρους από όλη την Ευρώπη. Θέλουμε να καταφέρουμε να φτιάξουμε μια πράσινη γωνιά στον αστικό ιστό της πόλης» εξηγεί ο κ. Καλογριδάκης.



Ο Χαράλαμπος Λίτος, διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της ΚΥΔΩΝ Α.Ε, αναφέρθηκε στο εργαστήριο, λέγοντας πως με αυτό γίνεται η αρχή, αφού θα ακολουθήσουν κι άλλα ακόμα. Ο κ. Λίτος μίλησε για το πρόγραμμα της δημοτικής επιχείρησης, το οποίο προσκαλέσει πολίτες των Χανίων που ζουν, εργάζονται και επισκέπτονται το δημοτικό πάρκινκ στην Περίδου, ανεξάρτητα από τη ιδιότητα τους και χωρίς καμία διάκριση, να εμπλακούν σε μια κοινή προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής και να εκφράσουν τις θέσεις και τις απόψεις τους. «Προβλέπεται να κάνουμε παρεμβάσεις υπό μορφή κάθετων κήπων, ώστε να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος του κτηρίου με πράσινο, καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο, υπό την μορφή φυτεμένου δώματος» επισήμανε ο ίδιος.



«Δήμος Χανίων, ΚΥΔΩΝ και Πολυτεχνείο Κρήτης συμμετέχουν για την αναβάθμιση και την ίση πρόσβαση στον δημόσιο χώρο του πάρκινγκ» είπε η Διονυσία Κολοκοτσά, καθηγήτρια και κοσμήτορας της σχολής Χημικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Όπως σημείωσε η ίδια, στόχος είναι να αναβαθμιστεί η περιοχή, να μειωθεί ο θόρυβος κι η αστική υπερθέρμανση.



Η διοργάνωση του εργαστηρίου είναι της δημοτικής επιχείρησης ΚΥΔΩΝ Α.Ε σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος “Horizon”, με ακρωνύμιο “Just Nature”.



Δείτε φωτογραφίες από την παρουσίαση στο ΚΑΜ:

zarpanews.gr

The post «Πράσινη γωνιά» το δημοτικό πάρκινγκ στην Περίδου – Αναβαθμίζεται και παίρνει «ανάσα» το κέντρο των Χανίων | Video + Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πράσινη, Περίδου – Αναβαθμίζεται, Χανίων | Video + Photos,prasini, peridou – anavathmizetai, chanion | Video + Photos