Πώς να χρησιμοποιήσετε τα πορτοκάλια για να έχετε καλή ενέργεια στη ζωή σας

Το διαβάσαμε και το πρώτο πράγμα που σκεφτήκαμε είναι να το μοιραστούμε μαζί σας: κάθε φορά που θα θέλετε να ρίξετε λίγος φως στη μουντάδα σας και έχετε την ανάγκη για ψυχολογική ανάταση ρίξτε εννιά σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού στη συσκευή καύσης αιθέριων αρωμάτων.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε σύμφωνα με τη φιλοσοφία του feng shui, το άρωμα των πορτοκαλιών και οι φλούδες τους μπορούν να σκορπίσουν μία αίσθηση χαράς στο χώρο και ενισχύουν τη yang

ενέργεια.

Η εν λόγω ενέργεια θα μπορούσε να παρομοιαστεί με τον απογευματινό ήλιο. Ακριβώς με τον ίδιο ευγενικό τρόπο τα αρώματα των πορτοκαλιών μπορούν να μας φτιάξουν τη διάθεση και να μας κάνουν να νιώσουμε γεμάτες ενέργεια και με δύναμη. Τα πορτοκάλια μπορούν να φωτίσουν ακόμα και τις πιο σκοτεινές μας μέρες και να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα ολόκληρο το χρόνο.

Ακόμα μία ιδιότητα/ποιότητα των πορτοκαλιών είναι πως το άρωμά τους έχει τη δύναμη να καθαρίζει την αρνητικότητα και να την μετατρέπει σε μία θαυμάσια ζωτική δύναμη. Οι ειδικοί προτείνουν την εξής συνταγή: Ρίχνουμε 27 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού σε ένα μπουκάλι σπρέι μαζί με νερό. Μπορείτε να ψεκάσετε με αυτό την είσοδο του σπιτιού σας ή ακόμα και να ψεκάσετε εννέα φορές γύρω από τον εαυτό σας. Ο αριθμός εννέα είναι σύμφωνα με το feng shui τυχερός αριθμός. Και το 27 είναι πολλαπλάσιό του (γι αυτό και οι 27 σταγόνες).

Πέρα από την ευφορία και τη βαθιά συναισθηματική αλλαγή προς το καλύτερο, που θα φέρετε σε εσάς αλλά και στο περιβάλλον σας, το άρωμα των πορτοκαλιών λειτουργεί και αγχολυτικά. Έρευνα, μάλιστα, που είχε γίνει το 2000 σε ασθενείς οδοντιατρείου, όπου έκαιγε αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού, έδειξε πως τα επίπεδα στρες των ασθενών μειώθηκαν.

Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο που στην Κίνα τα πορτοκάλια συνδέονται με την καλή τύχη και τον πλούτο, το χρώμα τους και η εμφάνισή του αντιπροσωπεύουν το μέταλλο του χρυσού, ενώ το σχήμα του συμβολίζει την πληρότητα και την ολότητα, καθώς δεν υπάρχει ούτε αρχή ούτε τέλος.

Πηγή: jenny.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα