Πολική αρκούδα σκότωσε μία γυναίκα και ένα παιδί στην Αλάσκα

Ένα συγκλονιστικό περιστατικό σημειώθηκε σε χωριό της δυτικής Αλάσκας, όπου μία γυναίκα και ένα αγόρι έχασαν τη ζωή τους, όταν μία πολική αρκούδα εισέβαλε στην περιοχή.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η Daily Mail, οι αρχές έλαβαν την αναφορά για την επίθεση της πολικής αρκούδας στην Ουαλία (δυτικό άκρο της χερσονήσου Seward δίπλα στον Βερίγγειο Πορθμό) στις 14.30 της Τρίτης (17/1).

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, η πολική αρκούδα εισέβαλε στο χωριό και άρχισε

να κυνηγάει ανθρώπους.

Τελικά, μετά το χάος που προκάλεσε οδηγώντας στον θάνατο δύο ανθρώπους, ένας κάτοικος της περιοχής πυροβόλησε και σκότωσε την αρκούδα.

Τα ονόματα και η ηλικία των δύο ανθρώπων που σκοτώθηκαν δεν έγιναν γνωστά και δεν είναι σαφές εάν είχαν σχέση μεταξύ τους.

Οι αστυνομικοί δεν μπορούν αυτήν τη στιγμή να ταξιδέψουν στην Ουαλία λόγω κακοκαιρίας και λένε ότι θα μεταβούν εκεί όταν ο καιρός το επιτρέψει.

Πότε σκοτώθηκε τελευταία φορά άνθρωπος από πολική αρκούδα
Η Ουαλία είναι μια μικρή πόλη περίπου 150 κατοίκων, κυρίως Ινουίτ. Η πρώτη μεγάλη πόλη κοντά είναι η Nome, 161 χιλιόμετρα μακριά.

Αυτός ο τύπος επίθεσης πολικής αρκούδας είναι σπάνιος στην πρόσφατη ιστορία της Αλάσκας. Το 1990, μια πολική αρκούδα σκότωσε έναν άνδρα στο χωριό Point Reay στη βόρεια Ουαλία. Οι βιολόγοι αργότερα είπαν ότι τα ζώα έδειχναν σημάδια ασιτίας και πιθανότατα αυτός ήταν ο λόγος της επίθεσης.

Είναι η πρώτη φορά που μια πολική αρκούδα σκοτώνει κάποιον στη Βόρεια Αμερική από το 2018. Ωστόσο, περιβαλλοντικοί επιστήμονες στο Γέιλ προειδοποίησαν ότι με τη μείωση του θαλάσσιου πάγου ως αποτέλεσμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη, οι πολικές αρκούδες άρχισαν να περνούν περισσότερο χρόνο στη στεριά.

Οι πολικές αρκούδες κυνηγούνται από τους ιθαγενείς της Αλάσκας ως μέρος του πολιτισμού τους. Το κρέας τρώγεται και η γούνα χρησιμοποιείται για ρούχα, κουβέρτες και άλλες χειροτεχνίες.

Οι βιολόγοι υπολογίζουν ότι υπάρχουν μεταξύ 20.000 και 30.000 πολικές αρκούδες σε όλο τον κόσμο.

Η ομάδα ειδικών της IUCN για την πολική αρκούδα κατατάσσει την πολική αρκούδα ως ευάλωτο είδος και αναφέρει την απώλεια θαλάσσιου πάγου από την κλιματική αλλαγή ως τη μεγαλύτερη απειλή για την επιβίωσή τους.

ieidiseis.gr

The post Πολική αρκούδα σκότωσε μία γυναίκα και ένα παιδί στην Αλάσκα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα