Πολάκης στο CNN Greece: «Δεν παίρνω λέξη πίσω από όσα είπα, λειτούργησα εντελώς θεσμικά»

Απάντηση στα όσα του καταλόγισε νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της έδωσε μέσω του CNN Greece ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

«Δεν παίρνω λέξη πίσω από όσα είπα, λειτούργησα εντελώς θεσμικά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης μιλώντας στο CNN Greece.

«O,τι είχα να πω το

είπα στην εκδήλωση και δεν παίρνω λέξη πίσω. Λειτούργησα εντελώς και μόνο θεσμικά», δηλώνει στο CNN Greece o Παύλος Πολάκης με αφορμή ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ που τον κατηγορεί πως σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είπε πως ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε συμμετάσχει σε συσκέψεις μαζί με τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή και εισαγγελείς για το πώς θα «δέσουν» την σύζυγο του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Εγώ πήγα τόνους στοιχεία στους εισαγγελείς και ζήτησα να ενημερωθώ επισήμως για την πορεία της διερεύνησης, καθώς όχι απλώς καθυστερούσε αλλά δεν έκαναν τίποτα όπως διαπιστώθηκε. Ο ελληνικός λαός ξέρει καλά ποιοι πάλεψαν να καθαρίσουν την κόπρο του Αυγεία που μας χρεοκόπησε. Ξέρει, επίσης, ποιοι και πώς αυτό το εμπόδισαν μέσα από παρακρατικούς μηχανισμούς σε τμήμα της δικαιοσύνης. Ξέρει, τέλος, πως το κόμμα των απευθείας αναθέσεων, της ασυλίας στους τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνεια, το κόμμα που κάλυψε Γεωργιάδηδες και Λιγνάδηδες, το κόμμα που πληρώνει την πρώην εταιρεία του σημερινού διοικητή της ΕΥΠ, ο οποίος διορίστηκε με πτυχίο μουσικού, αυτό το κόμμα λοιπόν, η ΝΔ-Μητσοτάκης Α.Ε., δεν δικαιούται να ομιλεί για παρακράτος γιατί είναι ο πυρήνας του», υπογραμμίζει ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κι αναπληρωτής τομεάρχης Διαφάνειας, συμπληρώνοντας πως όσο και να προσπαθούν στην κυβέρνηση και στη ΝΔ να μεταφέρουν τη συζήτηση από τους χιλιάδες νεκρούς της πανδημίας που οφείλονται, όπως κι από τη μελέτη Τσιόδρα- Λύτρα αποδεικνύεται, στην καταστροφική τους διαχείριση δεν θα τα καταφέρουν.

«Πρέπει να φύγετε χθες. Είστε ανεπαρκείς, ψεύτες κι επικίνδυνοι για το λαό και τη χώρα πλέον», επισημαίνει, απευθυνόμενος στο Μαξίμου και στην Πειραιώς, ο κ. Πολάκης.

Είχε προηγηθεί επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία με αφορμή δηλώσεις του κ. Πολάκη για «συσκέψεις υπουργών του κόμματος με εισαγγελείς για δικαστικές υποθέσεις».

Όπως αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της:

«Ο κ. Πολάκης αποκάλυψε σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι επί διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα, συμμετείχε σε συσκέψεις μαζί με τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή και εισαγγελείς για το πώς θα “δέσουν” την σύζυγο του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και alter ego του κ. Τσίπρα αποκαλύπτει μια παρακρατική λειτουργία σαν να πρόκειται για κάτι απολύτως φυσιολογικό. Δείχνει για άλλη μια φορά πώς αντιλαμβανόταν και πώς αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ τη λειτουργία της δημοκρατίας, καθώς και τι ακριβώς εννοεί ο κ. Τσίπρας με τον “έλεγχο των αρμών της εξουσίας”».

The post Πολάκης στο CNN Greece: «Δεν παίρνω λέξη πίσω από όσα είπα, λειτούργησα εντελώς θεσμικά» appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα