Ποιοι κοροϊδεύουν τους Χανιώτες από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου;

Την άγνοια τους για το ενδεχόμενο λειτουργίας χώρου υποδοχής νεοσυλλέκτων στο Στρατόπεδο Μαρκοπούλου και ακόμη περισσότερο, για το ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής του, εκφράζουν με αναφορές τους στο zarpanews.gr, κύκλοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με τις αναφορές αυτές, το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου βρίσκεται ήδη σε διαδικασία παραχώρησης στο δήμο Χανίων, στο πλαίσιο πάντα της υλοποίησης, της σχετικής δέσμευσης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα,

όπως αυτή είχε διατυπωθεί στο Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Περιφέρεια Κρήτης στο Ηράκλειο.

Μάλιστα, οι ίδιοι κύκλοι του Υπουργείου σημείωναν με νόημα, πως είναι αδιανόητο, να βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, στο Στρατόπεδο Μαρκοπούλου εργασίες κατασκευής Κέντρου Υποδοχής.

Επισημαίνεται επίσης, πως σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του zarpanews.gr και με αφορμή τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, από την Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, εστάλη της τελευταίες ημέρες, υπόμνημα προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Βίτσα, με το οποίο ζητείται ενημέρωση, για το τι ακριβώς γίνεται με το Στρατόπεδο, και που ακριβώς βρίσκεται η συζήτηση με τον δήμο Χανίων, προκειμένου να γίνει επιτέλους πραγματικότητα η παραχώρηση του στην Τοπική Κοινωνία.

Πάντως, ο βουλευτής Χανίων Αντώνης Μπαλωμενάκης, μετέφερε στο zarpanews.gr την αισιοδοξία του για την έκβαση της υπόθεσης, σχολιάζοντας πως η λειτουργία του χώρου υποδοχής θα είναι προσωρινή, θα «δεσμεύσει» όχι πάνω από 20% της συνολικής έκτασης του στρατοπέδου και δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στην διαδικασία παραχώρησης που είναι σε εξέλιξη. «Άλλωστε, πρόκειται για έναν σχεδιασμό ετών από την πλευρά του Υπουργείου Άμυνας που δεν επηρεάζει την διαδικασία», συμπλήρωσε, τονίζοντας πως και ο ίδιος, αναμένει τις επόμενες ημέρες επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο.

Βέβαια, μετά από όλα αυτά γεννάται η απορία, πως είναι δυνατόν να μην γνωρίζει η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τι γίνεται σε ένα ενεργό Στρατόπεδο, όπως είναι το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου.

Επίσης μπαίνει το ερώτημα για το αν κάποιοι στο Υπουργείο, ασκούν πολιτική, ερήμην της επίσημης πολιτικής ηγεσίας.

Εφόσον λοιπόν, κύκλοι του ΥΠΕΘΑ δηλώνουν άγνοια για την κατασκευή και λειτουργία Κέντρου Υποδοχής Νεοσυλλέκτων στο Στρατόπεδο Μαρκοπουλου πως υποτίθεται βρίσκεται σε εξέλιξη κάτι τέτοιο;

Υπάρχει απάντηση;

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα