Πάστα ψυγείου με κέικ σοκολάτας

Πάστα ψυγείου με τρούφα! Σας περίσσεψε κέικ σοκολάτας; Εδώ σας έχω εύκολη και φανταστική συνταγή για ένα μοναδικό γλυκό που θα καταπλήξει τους πάντες.

Υλικά

1 μικρό μακρόστενο κέικ σοκολάτα κομμένο σε φέτες1/2 φλ. λικέρ κρέμα (Baileys)2 lt φρέσκο γάλα1¼ φλ. ζάχαρη8 κ.σ. κορν φλάουρ γεμάτες1 μπαστούνι βανίλιας2½ φλ. τρούφα

Εκτέλεση

Σχίζοντας πρώτα τη βανίλια στη μέση.Αφαιρούμε τον
καρπό της με τη λάμα του μαχαιριού.Κρατάμε 1/2 λίτρο γάλα χωριστά και βάζουμε το υπόλοιπο σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια να ζεσταθεί.Προσθέτουμε τη βανίλια.Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το 1/2 λίτρο κρύο γάλα και το ρίχνουμε μέσα στο ζεστό γάλα.Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα.Η κρέμα πρέπει να δέσει όσο είναι στην κατσαρόλα.Αφήνουμε λίγα λεπτά να χλιαρύνει.Στρώνουμε το μισό κέικ σαν βάση στο πυρίμαχο.Ραντίζουμε με το λικέρ κρέμα.Πασπαλίζουμε με 3/4 φλ. τρούφα και αδειάζουμε τη μισή κρέμα βανίλιας.Επαναλαμβάνουμε στρώση κέικ, ραντίζουμε με λίγο λικέρ Baileys και προσθέτουμε 3/4 φλ. τρούφα και την υπόλοιπη κρέμα βανίλιας.Καλύπτουμε το γλυκό με την υπόλοιπη τρούφα σοκολάτας.Παγώνουμε το λιγότερο για 3 ώρες.

argiro.gr

The post Πάστα ψυγείου με κέικ σοκολάτας appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πάστα,pasta