Οι ευχές της Βασίλισσας Ελισάβετ: Φόρος τιμής στα θύματα των τρομοκρατών

Μέσα από το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο μήνυμά της, η Βασίλισσα Ελισάβετ αποτίει φόρο τιμής στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων σε Μάντσεστερ και Λονδίνο. Σε μια σπάνια ένδειξη τρυφερότητας, αποθεώνει τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο, ενώ ξεχωριστή θέση έχουν τα δισέγγονά της, πρίγκιπας Γεώργιος και πριγκίπισσα Σάρλτοτ.

Η βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται στην αίθουσα 1884 των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ. Φορά ένα ιβουάρ φόρεμα το οποίο κοσμεί μια διαμαντένια καρφίτσα σε σχήμα αστεριού. Πίσω της υπάρχει ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Δίπλα της, στο γραφείο τρεις φωτογραφίες: Μια από

το γάμο της, το 1947, με τον πρίγκιπα Φίλιππο, το πορτραίτο για τη συμπλήρωση των 70 ετών από το γάμο τους και μια με τον μικρό Γεώργιο και τη Σάρλοτ.

Κάθε χρόνο η μονάρχης απευθύνει τηλεοπτικό μήνυμα στον βρετανικό λαό. Φέτος, επέλεξε να μιλήσει για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που πλήγωσαν τη Βρετανία. Για τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο που εγκατέλειψε τις δημόσιες υποχρεώσεις στα 96 του. Και στο πλάνο επέλεγε τη φωτογραφία των δισέγγονών της, του πρίγκιπα Τζορτζ και της πριγκίπισσας Σάρλοτ.

Τα δυο παιδιά του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλεντον είναι στην τρίτη και την τέταρτη θέση της σειράς διαδοχής του θρόνου, μετά τον παππού τους και τον πατέρα τους.

Η βασίλισσα Ελισάβετ για τα θύματα σε Μάντσεστερ και Λονδίνο.

«Αυτά τα Χριστούγεννα, η σκέψη μου είναι στο Λονδίνο και στο Μάντσεστερ, των οποίων οι υπέροχες προσωπικότητες έλαμψαν απέναντι στις φρικτές επιθέσεις», αναφέρει η Βασίλισσα σύμφωνα με αποσπάσματα του μηνύματα που μεταδόθηκαν ήδη.

Σε έναν πιο προσωπικό τόνο, η μονάρχης, 91 ετών, μιλά για τον σύζυγό της με τον οποίο γιόρτασαν φέτος τα 70 χρόνια του γάμου τους.

Ο υποστηρικτικός πρίγκιπας Φίλιππος και το χιούμορ του

Στην ομιλία της, η βασίλισσα εξαίρει την «υποστήριξη» και τη «μοναδική αίσθηση του χιούμορ» του συζύγου της πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος, σε ηλικία 96 ετών αποχώρησε από τα βασιλικά δημόσια καθήκοντά του το καλοκαίρι.

Η βασίλισσα γιόρτασε τα Χριστούγεννα όπως κάθε χρόνο οικογενειακά στο Σάντριγχαμ, στο κτήμα της στο Νόρφολκ. Ωστόσο φέτος μαζί με την οικογένεια γιόρτασε και η Μέγκαν Μαρκλ, η μνηστή του πρίγκιπα Χάρι, ενόψει του γάμου τους τον Μάιο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα