Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: “Ο Ντογιάκος κουκουλώνει τις υποκλοπές – Το ΠΑΣΟΚ δεν θα κάνει πρωθυπουργό από την πίσω πόρτα” | Video

Για τις εκλογές, τις υποκλοπές, το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και το ενδεχόμενο αυτονόμησης… Λοβέρδου από το κόμμα, μίλησε την Τετάρτη στο Zarpa Radio 89.6 και τον Λεωνίδα Φιλικόζη ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ,

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος βρέθηκε στα Χανιά, καθώς το απόγευμα της Τετάρτης αναμενόταν να μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση του κόμματος στο ΕΒΕΧ.

Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα από όσα δήλωσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος:

Υποκλοπές

Το θέμα δεν αφορά προσωπικά τον κ. Ανδρουλάκη, αλλά 11 εκατομμύρια κόσμο. Είτε με τις νόμιμες επισυνδέσεις, είτε με το Predator, αυτό μπορεί να γίνει μέσο εκβιασμών. Περιμέναμε από τον κ. Ντογιάκο να μας πει για την εξέλιξη της υπόθεσης και όχι να την κουκουλώσει. Το ΠΑΣΟΚ έκανε ανεξάρτητες αρχές για να διασφαλίζουν διαφάνεια και δημοκρατία. Αν έρχεται ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να σταματάει την ανεξάρτητη αρχή υπάρχει ζήτημα δημοκρατίας. Είναι κίνηση κουκουλώματος. 

Εμείς θέλουμε να λειτουργήσουν οι θεσμοί και η δημοκρατία. Τα διαχειριζόμαστε απόλυτα θεσμικά, ο κ. Ντογιάκος έχει οκτώ μήνες και δεν έχει γίνει τίποτα. Εγκαλούμε τον κ. Ντογιάκο ότι κουκουλώνει τα πράγματα και δεν θέλει να βγει η αλήθεια προς τα έξω. Πρέπει η κρίση αυτή να αντιμετωπιστεί, αλλά όχι με δημοσιεύματα και υπερβολές.

Η υπόθεση αυτή έχει ουρά, φαίνεται ότι είχαμε κάνει εξαγωγή του Predator στο Μπαγκλαντές, όπως γράφουν οι Ισραηλινοί. Κάποια σχέση έχει και το Μαρόκο και το Pegasus. Φαίνεται ότι ένα μέρος της κυβέρνησης και του Μαξίμου παρακολουθούσε και τους υπουργούς. Ο κ. Χατζηδάκης αποδέχθηκε ότι τον παρακολουθούσαν, γιατί δεν είπε το αντίθετο. Είπε μονάχα ότι δεν τον παρακολουθούσε ο πρωθυπουργός. 

Η υπόθεση αυτή μάλλον δεν επηρεάζει τόσο πολύ τους πολίτες για τις εκλογές. Αλλά είναι δημοκρατικός ο κόσμος και επειδή οι δημοσκοπήσεις λένε ότι η απόλυτη πλειοψηφία πιστεύει ότι ο κ. Μητσοτάκης το γνώριζε όλο αυτό, πιστεύω ότι αυτό θα συμψηφιστεί με πολλά άλλα για την επιλογή του στις εκλογές

Κοινωνική πολιτική

Δεν μπορούμε να πάμε σε προγραμματική συνεννόηση με κανέναν, αν δεν καταργηθεί το άρθρο 10 του νόμου που διέλυσε τη δημόσια δωρεάν υγεία. Επίσης αντί να χειροκροτούμε γιατρούς και νοσηλευτές, θα πρέπει να τους εντάξουμε στα βαρέα και ανθυγιεινά. Επίσης δεν μπορεί να σκεφτούμε την επόμενη ημέρα χωρίς την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου που διέλυσε τους συνταξιούχους με την προσωπική διαφορά. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό.

Προτείνουμε ένα νέο ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους και τις ευάλωτες ομάδες. Να έχουμε έναν μηχανισμό που να πιάνει τους πιο ευάλωτους σε σταθερό και μόνιμο τρόπο και να τους υποστηρίζει. Η σωστή λογική δεν είναι τα Food pass και τα Market Pass, αλλά ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης και η μείωση του ΦΠΑ.

Αυτό που κάνει το κράτος είναι απαράδεκτο. Εισπράττει περισσότερο φόρο λόγω των ανατιμήσεων και επειδή δεν έχει μηχανισμούς να πατάξει την αισχροκέρδεια, κάνει τα λεφτά αυτά επιδόματα. Ο Ανδρουλάκης έχει πει ότι ο ανώτερος πρέπει να είναι 13%, αλλά με κίνητρο, ότι όσο πιο πολλά συνδέεις και εισπράττεις νόμιμα, θα μειώνεται η φορολογία. Όποιος είναι πιο συνεπής να έχει έκπτωση στη φορολογία. 

Έπρεπε να μπει πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος. Σήμερα ζούμε την αισχροκέρδεια έξι ανθρώπων. Το χρηματιστήριο ενέργειας το έφτιαξε ο ΣΥΡΙΖΑ, το υλοποίησε η ΝΔ και το ήθελε το λόμπι του φυσικού αερίου. Δεν είχαμε τη δύναμη καλοκαιριάτικα να βάλουμε πλαφόν στα κέρδη τους. Και δεν θα χρειαζόταν να μεταφέρουμε λεφτά από τον προϋπολογισμό για να πληρώνουμε τους πέντε παραγωγούς. Ο μηχανισμός που έφτιαξε η κυβέρνηση λειτούργησε τέλεια, μόνο που λειτούργησε τέλεια για 10 ανθρώπους. Η κυβέρνηση τους έδωσε τη δυνατότητα να κάνουν φοβερή αισχροκέρδεια.

Αγρότες

Το καλάθι του νοικοκυριού ενώ φαίνεται ότι συγκρατεί κάποιες τιμές, στην πραγματικότητα ετοιμάζεται κάτι που θα διαλύσει και τον αγρότη στο τέλος. Η κυβέρνηση έτσι διαφημίζει καθημερινά δέκα μεγάλους παίκτες της αγοράς. Στο τέλος ο αγρότης δεν θα παίρνει τετράμηνη επιταγή για να πάει τα προϊόντα του στο ράφι, αλλά θα τους πληρώνει κιόλας, όταν φτιαχτεί το καρτέλ αυτό. Δεν πρέπει να υπάρξουν καρτέλ.

Ο αγροτικός κόσμος πρέπει να υποστηριχθεί με αφορολόγητο και τη δυνατότητα να μπουν στο Ταμείο Ανάκαμψης, γιατί σήμερα δεν μπορούν. Χρειάζεται στήριξη από το κράτος και το ΠΑΣΟΚ θα δώσει τέτοια δυνατότητα, αλλά με έλεγχο. Εμείς θα κατευθύναμε μέρος του Ταμείου Ανάκαμψης στον αγροτικό τομέα και την κοινωνική συνοχή.

Κατοικίες

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει πει κάτι που γίνεται στην Πορτογαλία, όπου μέσω Ταμείου Ανάκαμψης, για τα νέα ζευγάρια και τους φοιτητές, τους παρέχει σπίτι για όσο χρειάζονται να μείνουν με ένα συμβολικό τίμημα. Δημιούργησαν 30 χιλιάδες κατοικίες. Στην Ελλάδα η κυβέρνηση έβαλε στο αντίστοιχο τομέα, 100 σπίτια. Εμείς δεν μπορούμε να βάλουμε 20 χιλιάδες δηλαδή;

ΒΟΑΚ

Είναι σημαντικό να γίνει ο δρόμος για να μη χάνονται ζωές. Εγώ δεν ξέρω το χρηματοδοτικό πλαίσιο του έργου, αλλά ο δρόμος Αθηνών-Τρίπολης που πηγαίνω συνήθως και έγινε με ΣΔΙΤ. Εκεί υπάρχουν διόδια. Είναι ένας δρόμος ασφαλής, καλός. Εγώ αυτό που θα πρότεινα, να είναι με χιλιομετρική απόσταση. 

Ψηφοδέλτια

Υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι, τρίβουμε τα μάτια μας σε σχέση με το παρελθόν. Δεν χειρίζομαι όμως εγώ τα θέματα, δεν ξέρω ποιοι θα είναι υποψήφιοι στα Χανιά. Θα τα ανακοινώσει η επιτροπή.

Συνεργασίες

Θα συζητήσουμε το πρόγραμμά μας με όποιον επιθυμεί. Αν κάποιοι θέλουν να πάρουν αυτοδυναμία είναι δικό τους θέμα, εμείς λέμε στον λαό ότι μπορούμε να συζητήσουμε προγραμματικά. Μπορεί η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν και κυβέρνηση μαζί. Εμείς αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία, πρωθυπουργό από την πίσω πόρτα, Μητσοτάκη ή Τσίπρα, δεν κάνουμε.

Πιθανότητα αποχώρησης στελεχών για να συμμετάσχουν σε κυβέρνηση άλλου κόμματος

Οι πολίτες είναι πολύ αυστηροί σε όποιον κάνει κάτι τέτοιο, σε οποιοδήποτε κόμμα. Εμείς λέμε στους πολίτες πως αυτό που λέμε, θα το τιμήσουμε. Δεν κάνουμε εκλογές για να γίνουμε το συμπλήρωμα του Τσίπρα ή του Μητσοτάκη. Το ΠΑΣΟΚ θα έχει συνεχή ανοδική πορεία και εμείς, ανυπομονώντας να κάνουμε πράξη τις θέσεις μας, λέμε στον κόσμο ότι όσο περισσότερο αποδυναμώσει τη δυνατότητα αυτοδυναμίας, τόσο αυξάνει την πιθανότητα να γίνουν πράξη τα θέλω του.

zarpanews.gr

The post Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: “Ο Ντογιάκος κουκουλώνει τις υποκλοπές – Το ΠΑΣΟΚ δεν θα κάνει πρωθυπουργό από την πίσω πόρτα” | Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα