Ο πρωθυπουργός της συγγνώμης – Στις πόσες «καίγεται»;

Αν δεν χάσουμε κάπου το μέτρημα, η συγγνώμη του Κυριάκου Μητσοτάκη για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη ήταν η τέταρτη στο διάστημα της διακυβέρνησής του.

«Ως πρωθυπουργός, οφείλω σε όλους, αλλά πάνω από όλα στους συγγενείς των θυμάτων, μια μεγάλη ΣΥΓΓΝΩΜΗ», έγραψε μεταξύ άλλων στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο πρωθυπουργός σε ένα κείμενο 567 λέξεων, αλλά με καθυστέρηση 5 ημερών, δίνοντας τροφή σε όσους υποστηρίζουν ότι πρόκειται περισσότερο για

διαχείριση του κύματος οργής που ξεχειλίζει στην κοινωνία, παρά για έκφραση ειλικρινής προσωπικής αποδοκιμασίας των κυβερνητικών επιλογών.

Η προηγούμενη, με αστερίσκο ωστόσο μιας και ποτέ δεν την είπε δημόσια, αφορά στην παρακολούθηση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη. Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο του «Βήματος», το οποίο ποτέ δεν διαψεύστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε στους συνεργάτες του τον περασμένο Αύγουστο: «Οφείλω μια συγγνώμη στον Νίκο Ανδρουλάκη» και πως «ο χειρισμός του θέματος από τον Διοικητή της ΕΥΠ ήταν ένα τεράστιο λάθος», κάτι το οποίο επανέλαβε στη Βουλή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε δημόσια συγγνώμη σε όσους εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό τον Γενάρη του 2022. «Θέλω να ξεκινήσω ζητώντας μία προσωπική και ειλικρινή συγγνώμη από τους συμπολίτες μας οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν επί πολλές ώρες, μένοντας εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό», είπε στις 26 Ιανουαρίου 2022 κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου.

Συγγνώμη ζήτησε και το καλοκαίρι του 2021 για τις μεγάλες φωτιές στην Εύβοια και στην Αττική. «Πρώτος εγώ ζητώ συγνώμη για τις όποιες αδυναμίες υπήρξαν», είχε πει τότε, με τους κυβερνητικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους να επιδοκιμάζουν το θάρρος του.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι στις πόσες συγγνώμες «καίγεται» ένας πρωθυπουργός; Πόσες μπορεί να πει και να συνεχίσει το έργο του κατά τη διάρκεια της 4ετούς θητείας του;

ieidiseis.gr

The post Ο πρωθυπουργός της συγγνώμης – Στις πόσες «καίγεται»; appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ο πρωθυπουργός της συγγνώμης – Στις πόσες «καίγεται»;,