Ο Πλατανιάς δεν φταίει ποτέ, πάντα οι άλλοι!

Την Πέμπτη ο Πλατανιάς παρουσίασε τον νέο του προπονητή, τον Ισπανό, Μανουέλ Ρόκα. Εκεί, πρώτος τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της χανιώτικης ομάδας, Μανώλης Μαθιουλάκης. Και οι δηλώσεις του ήταν άκρως ενδιαφέρουσες.

Μίλησε για όλους και για όλα και αν δεν τον διέκοπταν, ίσως να μιλούσε ακόμα. Για ακόμη μια φορά, όμως, δεν έκανε την αυτοκριτική του. Μέχρι και τον Παράσχο έβγαλε «ένοχο». Που σίγουρα έκανε κι αυτός λάθη, με μεγαλύτερο κατά την γνώμη μου, ότι δεν παραιτήθηκε εδώ και καιρό. Γιατί, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Μαθιουλάκη, ο Παράσχος του έλεγε πώς αυτό το ρόστερ

είναι καλύτερο από το περσινό. Και όποιος έχει δει έστω και ένα ματς του Πλατανιά φέτος στα Περιβόλια, καταλαβαίνει από τις εκφράσεις του Παράσχου πόσο ευχαριστημένος ήταν από τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του. Αλλά, αφού συνέχισε, μάλλον όντως το πίστευε αυτό που είπε στον εργοδότη του ή πίστευε πως αν η ομάδα δεν πήγαινε καλά δεν θα τον κατηγορούσε ο κόσμος και ίσως να μην είχε σκεφτεί και την απόλυση.

Ας αφήσουμε τις υποθέσεις, όμως, και πάμε σε κάτι ακόμα. Ο κ. Μαθιουλάκης απέδωσε την κακή εικόνα που δείχνουν οι παίκτες, στη χημεία που δεν έχουν βρει μεταξύ τους. Να υπενθυμίσω ότι ο Πλατανιάς έφυγε στα μέσα Ιουλίου για τη Βουλγαρια με 26 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι 10 νεοαποκτηθέντες αλλά και αρκετοί νέοι. Σήμερα έχουμε Νοέμβρη. Ας πούμε σχεδόν 5 μήνες. Που τόσο είναι πάνω κάτω αν πιάσουμε τις ακριβείς ημερομηνίες. Άρα σε πόσο καιρό θα βρουν χημεία μεταξύ τους; Και σε αυτό, στο ότι οι παίκτες δεν έχουν χημεία μεταξύ τους, συμφώνησε και ο κ. Ρόκα. Άρα ο Παράσχος τόσο καιρό, πηγαίνοντας και στην προετοιμασία, δεν κατάφερε να τους «δέσει», επομένως η λύση ήταν να έρθει καινούργιος προπονητής που θα τους κάνει να βρουν τη χημεία σε λιγότερο από 5 μήνες. Σε πόσο δηλαδή; 1 μήνα; Μία εβδομάδα;

Επίσης, ο κ. Μαθιουλάκης είπε πως λάθη έγιναν και από το προπονητικό τιμ. Ο κ. Ρόκα δήλωσε πως μίλησε με τον Νίκο Μαναρώλη πριν πει το «ναι» στον Πλατανιά. Αν ο Ίβηρας τεχνικός κρατήσει την ομάδα στη Super League, τότε συνεχίζει και του χρόνου. Αν πάλι, όμως, δεν πάει καλά το σχέδιο; Τότε φεύγει κι αυτός και ο Μαναρώλης; Γιατί ο κ. Μαθιουλάκης είπε για τον Παράσχο ότι δεν πήγαινε άλλο. Υποθέτουμε εμείς πως τα ίδια θα λέει αν ο «γάμος» με τον Ρόκα καταλήξει σε διαζύγιο.

Και για πρώην παίκτες μίλησε επίσης, αλλά αρκετά με αυτή την ιστορία, δε θα ασχοληθούμε περισσότερο. Απλά το αναφέρουμε γιατί ο κ. Μαθιουλάκης στην παρουσίαση του νέου προπονητή έχασε μια τεράστια ευκαιρία στα δικά μου μάτια. Αφού αναφέρθηκε σε τόσα θέματα, έπρεπε να αναλάβει τα λάθη του και να δείξει στον κόσμο ότι έμαθε από αυτά.

Αντιθέτως, με τη φόρα που πήρε άρχισε να ρίχνει βέλη αριστερά και δεξιά. Όπως έγραψα και στον τίτλο, σαν να δήλωνε ότι ο Πλατανιάς δεν φταίει, αλλά μόνο οι άλλοι. Και κάτι τέτοιο, για να μην είμαστε και απόλυτοι, πολύ σπάνια συμβαίνει. Οπότε, καλό θα ήταν να κάνει μια αυτοκριτική. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Μαρσέλ Κατσάνι

Keywords
Τυχαία Θέματα