Ο Μητσοτάκης «εργαλειοποιεί» απερίφραστα τον Γεωργούλη – Στροφή στην τοξικότητα

Παρ ότι αρκετοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο η υπόθεση Γεωργούλη να ρίξει νερό στον μύλο της αντισυστημικής ψήφου, διευρύνοντας τις επιπτώσεις πέραν του στρατοπέδου του ΣΥΡΙΖΑ, στην κυβερνητική παράταξη, αρχίζουν να υψώνουν τους τόνους της αντιπαράθεσης με το αντίπαλο στρατόπεδο.

Kαι αυτό, διότι από πριν το Πάσχα, η κυβέρνηση αναζητούσε μία διέξοδο από τη «στενωπό» της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών, αλλά και για μία σειρά από υποθέσεις

διαφθοράς γαλάζιων στελεχών που ακόμα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Ταυτοχρόνως, βέβαια, επιχειρεί να διευρύνει το πεδίο της πολιτικής συζήτησης και να ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει και της επίσημης έναρξης της προεκλογικής περιόδου, το ερχόμενο Σάββατο, 21 Μαΐου, όπως είπε και χθες ο κ. Μητσοτάκης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την Κέρκυρα όπου έκανε χθες το απόγευμα ανοιχτή ομιλία, κατηγόρησε τον κ. Αλ. Τσίπρα ως «εκπρόσωπο του γκρίζου και της κακομοιριάς» και εν συνεχεία, αναφερόμενος στην υπόθεση Γεωργούλη, πρόσθεσε: «Ας αναλογιστούν οι αντίπαλοί μας πόσο εύκολη είχαν εκείνοι τη λάσπη. Ας σκεφτεί πόσο κακό έκανε τελικά το δηλητήριο που σκόρπισε τόσα χρόνια με αφορμή το μπούμερανγκ του ευρωβουλευτή του. Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα γενικεύουμε συμπεριφορές.

Ας αναλογιστούν πόσο εύκολη είχαν εκείνοι τη λάσπη. Και ας απαντήσουν πώς γίνεται να διαγράφουν τον Γεωργούλη που καταγγέλθηκε και να κρατούν τον κ. Παππά που καταδικάστηκε με 13-0 στο Ειδικό Δικαστήριο».

Αυτή ουσιαστικά είναι και η γραμμή η οποία έχει δοθεί από την Τρίτη στους γαλάζιους βουλευτές για την δημόσια αντιπαράθεσή τους με τους συναδέλφους τους από τον ΣΥΡΙΖΑ: Nα ξορκίζουν μεν την προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής, να υπενθυμίζουν, ωστόσο, με κάθε ευκαιρία κατηγορίες που έχει δεχθεί κατά καιρούς η ΝΔ από στελέχη της Κουμουνδούρου και κυρίως να αποδίδουν στον κ. Αλ. Τσίπρα καθυστερημένη αντίδραση.

Ταυτοχρόνως, όμως, και αυτό έχει την πολιτική του σημασία, σε όλες τις χθεσινές τους παρουσίες, υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ έσπευσαν να αναδείξουν την ανακοίνωση της καταγγέλλουσας κ. Χρονοπούλου, νυν στέλεχος της Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Προφανώς διότι επενδύουν πολιτικά στην μέχρις εσχάτων σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ με αφορμή και την υπόθεση Γεωργούλη, η οποία έχει επιβαρύνει περαιτέρω το κλίμα ανάμεσα στα δύο κόμματα.

Υπάρχουν, πάντως, και κάποιοι γαλάζιοι οι οποίοι κινούνται πολύ πέραν της επίσημης «γραμμής» ανοίγοντας και γι αυτό την υπόθεση Γεωργούλη ανοικτό πόλεμο με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε πολύ υψηλούς τόνους και με έντονα συγκρουσιακό λόγο, απευθυνόμενοι προφανώς στα προ δεξιά ακροατήρια.

ieidiseis.gr

The post Ο Μητσοτάκης «εργαλειοποιεί» απερίφραστα τον Γεωργούλη – Στροφή στην τοξικότητα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα