Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στο Μάντσεστερ Αρένα | Νεκροί 22 παιδιά και έφηβοι, 59 οι τραυματίες

Toυλάχιστον 22 άνθρωποι, περιλαμβανομένων παιδιών, σκοτώθηκαν και 59 ακόμη τραυματίστηκαν όταν βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε την ώρα που χιλιάδες οπαδοί αποχωρούσαν από συναυλία της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε ότι οι αρχές θεωρούν το συμβάν τρομοκρατική επίθεση, γεγονός που την καθιστά την πιο αιματηρή επίθεση στη Βρετανία μετά την επίθεση του Ιουλίου του 2005 όταν 52 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το μεσημέρι της Τρίτης με ανακοίνωσή του το Ισλαμικό

Κράτος. Στην ανακοίνωση, που δημοσιοποιήθηκε από το ΙΚ σε έναν από τους διαύλους επικοινωνίας που διαθέτει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διευκρινίζεται πως ένας «από τους στρατιώτες του χαλιφάτου τοποθέτησε μια βόμβα μέσα στο πλήθος» κατά τη διάρκεια της συναυλίας. Η τζιχαντιστική οργάνωση απειλεί επίσης ότι θα εξαπολύσει και άλλες επιθέσεις.

Το Amaq, το πρακτορείο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης, μετέδωσε από την πλευρά του πως μια «ομάδα» μαχητών πραγματοποίησε την επίθεση.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης σκοτώθηκε αφού πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε λίγο μετά τις 22:33 τοπική ώρα (00:33 ώρα Ελλάδας) στο Manchester Arena, που έχει χωρητικότητα 21.000 ανθρώπων. Μεταξύ των νεκρών είναι και παιδιά, τόνισε η αστυνομία.

Καρέ – καρέ οι σκηνές τρόμου μετά την τρομοκρατική επίθεση στη συναυλία

«Σε αυτό το στάδιο πιστεύουμε ότι η χθεσινοβραδινή επίθεση πραγματοποιήθηκε από έναν άνδρα», δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας του Μάντσεστερ Ίαν Χόπκινς στους δημοσιογράφους. «Προτεραιότητα μας είναι να καθορίσουμε αν έδρασε μόνος ή ως μέλος ενός δικτύου», πρόσθεσε.

«Ο δράστης (…) πέθανε στο στάδιο. Πιστεύουμε ότι έφερε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, τον οποίο πυροδότησε προκαλώντας αυτό το τραγικό συμβάν», εξήγησε ο Χόπκινς. Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το CBS η βόμβα περιείχε μέσα καρφιά.

real.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα