Νέο επεισόδιο στην κόντρα κυβέρνησης – Δικαιοσύνης η απόφαση για την Ηριάννα

Το μέτωπο που έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ και τη Δικαιοσύνη, όχι μόνο δεν κλείνει, αλλά καθημερινά προστίθενται νέα «επεισόδια» που ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» και βαθαίνουν το ρήγμα.

Πέρα των κ.κ. Παπαγγελόπουλο, Πολάκη, που συγκέντρωσαν τα «βέλη» δικαστικών ενώσεων και στη συνέχεια έκαναν λόγο για Δικαιοσύνη που δρα με συνδικαλιστικούς όρους και ο Αλέξης Τσίπρας

σχολίασε αρνητικά την απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία η μη καταβολή δεδουλευμένων δεν συνιστά βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας.

Όπως πολύ χαρακτηριστικά είπε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας, χθες, Δευτέρα, «υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο που δεν βοηθάει, ενώ η αντιμετώπιση από την πλευρά της Δικαιοσύνης επίσης δεν βοηθάει και προστατεύει πολλές φορές τους κακοπληρωτές εργοδότες».

Η απόφαση του Εφετείου πυροδότησε νέα κόντρα

Το τελευταίο επεισόδιο όμως, το οποίο κρατά στη φυλακή μία νεαρή κοπέλα η οποία έχει καταδικαστεί πάνω σε ανύπαρκτα στοιχεία, ήταν η χθεσινή απόφαση του Εφετείου, σύμφωνα με την οποία η Ηριάννα Β. Λ. είναι ικανή τέλεσης νέων εγκλημάτων (!).

Αρχικά, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής με παρέμβασή του στη Βουλή, χθες, Δευτέρα, χαρακτήρισε δυσάρεστη έκπληξη την απόφαση αυτή, αναφέροντας ότι «η στάση της αιτούσας, της Ηριάννας καθ’ όλο το χρόνο της υποδικίας της ήταν υποδειγματική καθώς τήρησε όλα τα μέτρα που της είχαν υποδειχθεί, ενώ αξιοποίησε και όλα τα δικονομικά εργαλεία που της παρέχει ο κώδικας ποινικής δικονομίας».

Η συνέχεια ήρθε με τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος αφού πόσταρε το τραγούδι «Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ», εξαπέλυσε έτι μια φορά τα «βέλη» του κατά της Δικαιοσύνης, γράφοντας ότι «η εξουσία φυλακίζει τη νιότη».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος καταφέρθηκε εναντίον της απόφασης, κάνοντας λόγο για απόφαση που καταγράφεται στο «μαύρο βιβλίο» της ελληνικής Δικαιοσύνης».

Πέρα από κυβερνητικά μέλη, αντιδρά και ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε, με τη σειρά του, και τοΤμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Όχι βέβαια, η Δικαιοσύνη δεν είναι πάντα «τυφλή». Ενίοτε βλέπει και πράττει αναλόγως. Βλέπει, πλειοψηφικά τουλάχιστον, με τη δική της μεροληπτική κοινωνική και ταξική ματιά. Βλέπει και εκδικείται, στέλνει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. Και λέει τούτο: Οι Ηριάννες θα μείνουν στη φυλακή, την ίδια ώρα που θα βγαίνουν οι Μιχαλολιάκοι,κόντρα σε όσους επιθυμούν, παλεύουν, ονειρεύονται μια κοινωνία πιο ανθρώπινη, πιο ανεκτική και πιο δίκαιη» τονίζεται αρχικά.

«Όχι, η κατά πλειοψηφία απόφαση δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Η Δικαιοσύνη απέδειξε ότι ξέρει να διατηρεί την ανεξαρτησία της από την κοινή λογική, το δίκιο, απ’ όλο αυτόν τον κόσμο που έλεγε ότι στις 17 Ιουλίου θα πάρουμε την Ηριάννα πίσω.

Όχι, η Δικαιοσύνη δεν είναι ουδέτερη και αν καμιά φορά οι άνθρωποί της βγουν από τον κύκλο του συντηρητισμού και αποδώσουν το δίκιο, όπως έγινε στην περίπτωση του Τάσου Θεοφίλου, σπεύδουν κάποιοι άλλοι θεματοφύλακες ενός σάπιου συστήματος να διορθώσουν το “λάθος”. Η Ηριάννα, όπως και ο Περικλής, παραμένουν δυστυχώς στη φυλακή. Μια μάχη χάθηκε. Μία, γιατί έρχονται και άλλες. Χάσαμε μια Παρασκευή, έρχονται άλλες, θα τις κερδίσουμε…», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: altsantiri.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα