Νέες αποκαλύψεις για τον «Μάξιμο Σαράφη» – Ζητούσε bitcoin από τα θύματα για να τους «ξεμπλοκάρει» δάνεια

Συνεχώς νέες αποκαλύψεις έρχονται στην επιφάνεια σχετικά τη δράση του «Μαξίμου Σαράφη» ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος με την κατηγορία της εξαπάτησης επιχειρηματιών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN η Μίνα Καραμήτρου, ο προστατευόμενος μάρτυρας της Novartis είχε επιστρατεύσει ακόμα και τα κρυπτονομίσματα. Ο ίδιος φέρεται να έκανε δοσοληψίες σε bitcoin.

Συγκεκριμένα, μόλις τον περασμένο

Σεπτέμβριο ο Σαράφης ζητούσε από ένα από τα θύματα του 15.000 ευρώ σε Bitcoin για να μπορέσει να ξεμπλοκάρει το δάνειο του, όπως ισχυριζόταν. Μάλιστα, αυτό προκάλεσε και την έντονη αντίδραση του επιχειρηματία, ο οποίος είχε απευθυνθεί στον Σαράφη για να πάρει δάνειο από το Ντουμπάι.

Στη δικογραφία περιγράφονται αρκετές περιπτώσεις κατά τις οποίες ο προστατευόμενος μάρτυρας της Novartis ζητούσε από τα θύματά του χρήματα γιατί κάπου είχε δήθεν μπλοκάρει το δάνειό του. Σε μία άλλη χαρακτηριστική περίπτωση, προσπάθησε να πάρει από θύμα περίπου 25.000 ευρώ, το θύμα αντέδρασε γιατί ήδη του είχε δώσει αρκετά χρήματα από αυτά που ζητούσε για να του βγάλει το δάνειο στο Ντουμπάι Τότε εκείνος τού είπε ότι έχει έναν φίλο ο οποίος θα τού δώσει 23.800 ευρώ για να ξεμπλοκάρει το δάνειο, παρακινώντας το θύμα να μην ανησυχεί, και ότι ο ίδιος θα τού έδινε άλλα 1.500 ευρώ και θα τα έβρισκαν στην πορεία.

Μάλιστα, στη δικογραφία περιγράφονται αρκετές τέτοιες περιπτώσεις ενώ, κάποια από τα θύματα φαίνεται ότι έφτασαν στο σημείο να δώσουν στον Σαράφη πάρα πολλά χρήματα, αυτά τα χρήματα να καταχωρηθούν στους λογαριασμούς του στο εξωτερικό και, βέβαια, ποτέ να μη δουν τα δάνεια που τους είχε ο ίδιος υποσχεθεί.

«Αποτέλεσμα της στοχοποίησής μου από πολιτικά πρόσωπα η τωρινή ποινική εμπλοκή μου»

Ο Μάξιμος Σαράφης προσπαθούσε από την πρώτη στιγμή κατά την απολογία του να πείσει την ανακρίτρια στις επίμονες ερωτήσεις της, ότι δεν είχε την παραμικρή σχέση με το κύκλωμα εξαπάτησης επιχειρηματιών. «Είμαι αθώος. Η τωρινή μου ποινική εμπλοκή είναι αποτέλεσμα της στοχοποίησής μου από το 2018, από συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα εξουσίας, που αποκαλύφθηκε το πολιτικό και προσωπικό τους ήθος κατά τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis στην Ελλάδα», φέρεται να δήλωσε ο ίδιος ενώπιον της ανακρίτριας.

Ο δικηγόρος του Μάξιμου Σαράφη, Κωνσταντίνος Γώγος, σημείωσε για την απόφαση προφυλάκισής του, ότι «η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα συντάχτηκε με την κυβερνητική πλειοψηφία και τις απόψεις των τελευταίων ημερών. Ο εντολέας μου προφυλακίστηκε προσωρινά και σύντομα θα καταθέσει συμπληρωματικά σε συμπληρωματική ανάκριση».

Ο Μάξιμος Σαράφης δεν κατέθεσε υπόμνημα στην ανακρίτρια και απάντησε προφορικά στις ερωτήσεις της. Οι δύο συγκατηγορούμενοι του, μετά την απολογία τους, αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικούς όρους. Κάθε δυνατό τρόπο για παράνομο κέρδος, φαίνεται ότι είχε βρει ο Μάξιμος Σαράφης, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης ποινικολόγων, Γιάννη Γλύκα, πάντως, «τον κύριο λόγο θα παίξουν τα αποδεικτικά στοιχειά τα οποία αποδεικνύουν η όχι συμμετοχή στα αδικηματα ειτε λέγεται εγκληματική οργάνωση, απάτες, ξέπλυμα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία αναμένεται να ζητήσει να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία και οι φωτογραφίες όλων των κατηγορουμένων στην υπόθεση.

ethnos.gr

The post Νέες αποκαλύψεις για τον «Μάξιμο Σαράφη» – Ζητούσε bitcoin από τα θύματα για να τους «ξεμπλοκάρει» δάνεια appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα