Μυστήριο διαρκείας: Ο Γιώργος αγνοείται έναν χρόνο στην Αλόννησο

30 Αυγούστου 2016. Πρώτο βράδυ στο νησί για τον 30χρονο Γιώργο Καραμιχαηλίδη που έχει μεταβεί στην Αλόννησο για διακοπές, μαζί με τη φίλη του.

Ταλαιπωρημένος από κρίσεις πανικού που του είχαν παρουσιαστεί το τελευταίο διάστημα, σε συνδυασμό με τάσεις φυγής, αποφασίζει να κατέβει μόνος του για μία βόλτα στο λιμάνι της Βότσης, έχοντας μαζί και το σακίδιό του. Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι μόνες μαρτυρίες που υπάρχουν είναι δύο ψαράδων, οι οποίοι είναι και οι τελευταίοι άνθρωποι που τον είδαν. Σύμφωνα με τους ίδιους, ο Γιώργος ανέβηκε σε ένα αλιευτικό

σκάφος και έλυσε τα σκοινιά. Εκείνοι, που επέβαιναν σε ένα φουσκωτό σε κοντινή απόσταση, θεωρώντας πως είναι κλέφτης, διαπληκτίστηκαν μαζί του. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα όσα κατατέθηκαν, ο Γιώργος θέλησε να επιβιβαστεί στο δικό τους σκάφος, τους πέταξε το σακίδιό του και τους πρόσφερε αμοιβή για να τον πάρουν μαζί τους. Κατά τα λεγόμενα των δύο ψαράδων, όταν προσπάθησε να ανέβει στο φουσκωτό τους, εκείνοι τον απώθησαν, πετώντας και την τσάντα του στο νερό.

Από εκεί και έπειτα τα ίχνη του έχουν χαθεί. Ύστερα από 20 λεπτά, κατέφτασε ο λιμενάρχης από ξηράς, ο οποίος με τους ψαράδες και το δικό τους φουσκωτό, ερεύνησε την περιοχή εκτός του κόλπου και κατά μήκος της εξωτερικής πλευράς του λιμενοβραχίονα χωρίς αποτέλεσμα, καθώς βρέθηκε μόνο η τσάντα του. Μέσα στις επόμενες ημέρες βρέθηκαν στη θάλασσα τα ρούχα του, ενώ αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός πως η μπλούζα του δεν ήταν γυρισμένη ανάποδα –όπως θα ήταν λογικό από τη στιγμή που θα την έβγαζε ο ίδιος μέσα στη θάλασσα. Το μόνο που δεν έχει βρεθεί είναι το ένα παπούτσι και το πορτοφόλι του.

Η μητέρα του Γιώργου, Ματούλα Κοτρώτσιου, έχει καταθέσει μήνυση για κακουργηματική έκθεση σε κίνδυνο, εναντίον των δύο ψαράδων, αλλά και κατά παντός υπευθύνου.

Η έκκληση της μητέρας και των φίλων του

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η εξαφάνιση του Γιώργου, περίπου 25 φίλοι του ταξίδεψαν στην Αλόννησο με σκοπό να βοηθήσουν στις έρευνες αναζήτησης. Ένας από αυτούς, ο Βαγγέλης Αλμπανίδης, σε επικοινωνία μας μαζί του αναφέρει: «Από πλευράς αρχών η συνδρομή τους ήταν ελάχιστη. Λίγοι αστυνομικοί και πυροσβέστες που ουσιαστικά μας πηγαινοέφερναν στα σημεία που εμείς θέλαμε να ψάξουμε. Χωρίς δεύτερη σκέψη βάλαμε σε κίνδυνο τους εαυτούς μας, πήγαμε σε γκρεμούς, ψάχναμε στη θάλασσα με μάσκες, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο εμείς ήμασταν ικανοί ή έπρεπε να κάνουμε αυτή τη δουλειά. Ξέρω όμως πως μπορούσαν να γίνουν ενέργειες που δεν έγιναν, τόσο στη έρευνα όσο και στο νομικό κομμάτι.

Οι μάρτυρες, οι τελευταίοι άνθρωποι που τον είδαν, πέφτουν δημόσια σε αντιφάσεις και κανείς δεν φαίνεται να ασχολείται. Έχει περάσει ένας χρόνος, ένας χρόνος Γολγοθάς για εμάς τους φίλους του και κυρίως για τη μητέρα του, που θέλει και δικαιούται να μάθει τι έγινε στον Γιώργο. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιους λόγους υπάρχει τόση σιωπή».

Παράλληλα, η οικογένεια μέσω των δικηγόρων της ζητά να γίνει αναπαράσταση στην Αλόννησο και να πραγματοποιηθεί νέα εκτεταμένη έρευνα από το ειδικό κλιμάκιο υποβρυχίων αποστολών του Λιμενικού με εισαγγελική παραγγελία. Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την εξαφάνισή του, η μητέρα του, κυρία Κοτρώτσιου, έχει μεταβεί για μία ακόμα φορά στην Αλόννησο και απευθύνει έκκληση προς όποιον γνωρίζει ή είδε το παραμικρό. Η ίδια μας είπε:

«Αυτές τις ημέρες είμαστε στο νησί, ο καιρός είναι βροχερός και σκοτεινός, σαν εμένα. Ως μάνα θα κάνω έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει. Δεν γίνει να έχει εξαφανιστεί ένας άνθρωπος και να μην ενδιαφέρεται κανείς. Είμαι σε τραγική κατάσταση. Πήγα και βρήκα τη μητέρα του ενός ψαρά. Δεν μπόρεσε να με βοηθήσει, δεν γνωρίζει λέει κάτι. Όλοι εδώ στο νησί με πλησιάζουν και μου λένε πως μακάρι να ήξεραν κάτι παραπάνω. Πρόκειται για ένα μικρό λιμάνι, ήταν Αύγουστος και το νησί είχε κόσμο. Κάποιος θα πρέπει να είδε ή να βρήκε κάτι».

Πηγή: news247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα