Με συμμετοχή στον ΣΚΛΕ η Αγωνιστική Συσπείρωση Κοινωνικών Λειτουργών Κρήτης – Όλα τα ονόματα

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Κοινωνικών Λειτουργών με την κοινωνική λειτουργό Τσακλιάδου Μαρίνα από τα Χανιά υποδεικνύει το Περιφερειακό Τμήμα της Κρήτης και αναφέρει τα εξής:

Η ηθική της επιστήμης της κοινωνικής εργασίας εκφράζει την ανάγκη, την επιθυμία και την διεκδίκηση για μια καλύτερη ζωή. Η κοινωνική εργασία έχει τα πρακτικά εργαλεία και τα ηθικά και επιστημονικά εφόδια προαγωγής της ισότητας, της αλληλεγγύης και της ευημερίας μιας κοινωνίας στο σύνολό

της.

Οι λέξεις όμως βρίσκουν το νόημά τους μόνο όταν γίνονται εικόνες ή μπορούν στ’ αλήθεια να βιωθούν. Έτσι, η ισότητα και η ευημερία μιας κοινωνίας δεν προϋποθέτει μόνο την κοινωνική αλληλεγγύη αλλά και τις ριζικές αλλαγές σε πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Οι κοινωνικοί λειτουργοί δεν πρέπει να μένουν αμέτοχοι κοιτάζοντας την κοινωνία από απόσταση, πίσω από γραφεία και υπηρεσίες.

Οι κοινωνικοί λειτουργοί δεν πρέπει να είναι άκριτοι θεματοφύλακες των νόμων και κανόνων που αποκλείουν το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας μας από την κάλυψη των βιολογικών και ψυχοκοινωνικών αναγκών.

Η μαγεία της επιστήμης μας βρίσκεται ακριβώς στην επιβεβλημένη εκείνη δυνατότητα αμφισβήτησης όλων αυτών των διαχρονικών εμποδίων και διεκδίκησης μιας καλύτερης ζωής για όλους, και προπάντων από όλους. Κοινωνικούς λειτουργούς και «εξυπηρετούμενους».

Ονομάζομαι Τσακλιάδου Μαρίνα. Ξεκίνησα να εργάζομαι ως κοινωνική λειτουργός σε ΚΥ Δήμων της Αττικής από το 2012. Η προσφυγική κρίση το 2015 ειχε τοσο μεγαλη επιρροή στο προσωπικό μου σύστημα αξιών που δεν μπόρεσα παρά να βρεθώ εκεί, και από παρατηρητής να γίνω μέρος της.

Έτσι έκανα αίτηση και έγινα δεκτή στην οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα, με την οποία είχα την τύχη να συμμετέχω σε αποστολή έκτακτης βοήθειας στο Νησί της Σάμου. Μετά το πέρας της αποστολής συνέχισα να εργάζομαι στο ΔΟΜ Ελλάδος ως συντονίστρια των κινητών ομάδων προστασίας στους προσφυγικούς καταυλισμούς ανά την Αττική και αργότερα σε συναφή αντικείμενα στην ίδια οργάνωση.

Τα τελευταία χρόνια έγινα μητέρα δύο παιδιών και αποφάσισα ότι το μεγάλωμά τους σε ένα πιο ήρεμο και φυσικό περιβάλλον ήταν μονόδρομος, έτσι βρέθηκα σε έναν τόπο που αγαπούσα και επισκεπτόμουν από μαθήτρια, τα Χανιά.

Τη περίοδο αυτή εργάζομαι στο Κέντρο Στήριξης Οικογένειας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Χανίων στον τομέα της παιδικής προστασίας.

Η υποψηφιότητα μου για συμμετοχή στον ΣΚΛΕ με την Αγωνιστική Συσπείρωση Κοινωνικών Λειτουργών πρεσβεύει ηθικά, πολιτικά και επιστημονικά την κοινωνική εργασία, όπως εγώ την αντιλαμβάνομαι.

Στο Περιφερειακό Τμήμα Κρήτης έχω την τύχη να συμπορεύομαι με τους εξαιρετικούς συναδέλφους:

Αγοράκη Θεοπούλα (Πόλυ), Ηράκλειο,

Ζαχαριουδάκη Ιωάννη, Ηράκλειο,

Κατζουράκη Δομινίκη, Χανιά,

Μαυρίδου Σάρρα- Γεωργία, Ηράκλειο,

Σαμπροβαλάκη Γεώργιο, Ηράκλειο,

Φιλιππάκη Ειρήνη, Λασίθι και

Φραγκιαδάκη Αικατερίνη, Ρέθυμνο

zarpanews.gr

The post Με συμμετοχή στον ΣΚΛΕ η Αγωνιστική Συσπείρωση Κοινωνικών Λειτουργών Κρήτης – Όλα τα ονόματα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΚΛΕ, Αγωνιστική Συσπείρωση Κοινωνικών Λειτουργών Κρήτης – Όλα,skle, agonistiki syspeirosi koinonikon leitourgon kritis – ola