Με αργούς ρυθμούς η αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων

Καθαρές πληρωμές ύψους 894 εκατομμυρίων ευρώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές καταγράφουν τα στοιχεία του υπουργείου οικονομικών, από την αρχή του χρόνου μέχρι και τα τέλη Αυγούστου.

Ο ρυθμός αποπληρωμής μπορεί να χαρακτηριστεί πολύ χαμηλός. Τούτο διότι για να εξασφαλίσει το υπουργείο οικονομικών την υποδόση των 800 εκ ευρώ, θα πρέπει να αποδείξει, ότι από τον Απρίλιο μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου έχουν φτάσει σε ιδιώτες 1,2 δισ. ευρώ για προϊόντα και υπηρεσίας καθυστερούμενους φόρους και συντάξεις.

Τα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ δείχνουν ότι στο οκτάμηνο έχουν πληρωθεί συνολικά 894,2 εκ ευρώ για

αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων. Από αυτά τα 513 εκατ. ευρώ για ληξιπρόθεσμα χρέη της γενικής κυβέρνησης, 108,3 εκατ. ευρώ για εκκρεμείς επιστροφές φόρων και 272,9 εκατ. ευρώ για εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης. Συνολικά 894,2 εκατ. Ευρώ.

Τα αποτελέσματα δικαιολογούν και τον αγώνα δρόμου που έχει ξεκινήσει και το υπουργείο οικονομικών και η ΑΑΔΕ να αυξήσουν την πληρωμές ώστε να μπορούν να διεκδικήσουν με αξιώσεις τα 800 εκ ευρώ που κατά τα φαινόμενα θα κριθεί στο EWG που θα γίνει στις 26 του μήνα .

Είναι γνωστό άλλωστε, ότι η ΑΑΔΕ προχώρησε σε μία άνευ προηγουμένου κινητοποίηση για την επιστροφή φόρων 1,6 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο, ενώ το περασμένο Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ εργάστηκαν υπερωρίες προκειμένου να εκδώσουν όσο το δυνατό περισσότερες εκκρεμείς συντάξεις και να μην απειληθεί η χρηματοδότηση της χώρας, όπως ανέφερε στην επιστολή τους προς τους εργαζόμενους ο Διοικητής του ΕΦΚΑ Αθανάσιος Μπακαλέξη.

Πηγή: news247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα