Κρητικός επιχειρηματίας έπεσε θύμα απάτης – Πως του άρπαξαν 12.000 ευρώ

Άλλη μια νέα απάτη δηλώθηκε στην Αστυνομία της Κρήτης το Σάββατο 6 Αυγούστου, με έναν επιχειρηματία να χάνει μέσα σε λίγα λεπτά 12.000 ευρώ!

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας 58χρονος ιδιοκτήτης επιχείρησης ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων της πόλης του Ηρακλείου δέχθηκε τηλεφώνημα, στο οποίο οι υποτιθέμενοι πελάτες προσποιούμενοι ότι ενδιαφέρονταν να νοικιάσουν όχημα, θέλησαν να του προκαταβάλουν διαδικτυακά ποσό των χρημάτων, στέλνοντάς του έναν υπερσύνδεσμο (Link) για

να προχωρήσει η διαδικασία.

Ανυποψίαστος ο επιχειρηματίας πάτησε το λινκ, με αποτέλεσμα οι «απατεώνες» να αποκτήσουν πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό και να του αρπάξουν με πέντε διαφορετικές συναλλαγές το ποσό των 12.000 ευρώ!

Αμέσως ο επιχειρηματίας κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία, η οποία το διερευνά, αναζητώντας τον δράστη και υποτιθέμενο ενοικιαστή.

Το τελευταίο διάστημα οι απάτες ανυποψίαστων πολιτών φαίνεται να μην έχουν τέλος.  Για τον λόγο αυτό, όλοι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και προτού προβούμε σε κάποια ενέργεια σχετικά με πληρωμές στο διαδίκτυο αλλά και δημοσιοποίηση προσωπικών μας στοιχείων, να σκεφτόμαστε διπλά.

zarpanews.gr

The post Κρητικός επιχειρηματίας έπεσε θύμα απάτης – Πως του άρπαξαν 12.000 ευρώ appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα