Κρήτη | Στο «σκαμνί» ο ηλικιωμένος για το βιασμό 8χρονης

Σε διάσκεψη έχει αποσυρθεί το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου προκειμένου να αποφανθεί σχετικά με την υπόθεση που εκδικάζεται από το πρωί και αφορά στην κατηγορία του βιασμού και της ασέλγειας σε βάρος 8χρονης από τον ηλικιωμένο γείτονα της.

Πρόκειται για μία υπόθεση που είχε αποκαλυφθεί το 2013 όταν το κοριτσάκι επιστρέφοντας από το σπίτι του γείτονα όπου είχε πάει να παίξει με το εγγόνι του φέρεται να είπε στη μητέρα του διάφορα σχετικά με την συμπεριφορά του παππού. Μάλιστα το κορίτσι υποστηρίζει ότι αυτό είχε συμβεί αρκετές φορές κατά τις επισκέψεις του στο σπίτι του γείτονα.

Ο ηλικιωμένος μέχρι και σήμερα αρνείται την κατηγορία, υποστηρίζει ότι είναι αθώος και ότι ουδέποτε πείραξε το παιδί όπως του αποδίδεται. Στο πλευρό του έχει συγγενείς και φίλους.

Από την άλλη οι γονείς της ανήλικης υποστήριξαν ότι σοκαρίστηκαν από όσα τους αποκάλυψε το παιδί τους, πιστεύουν όμως ότι όσα λέει είναι αλήθεια.

Το δικαστήριο έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην εξέταση της παιδοψυχολόγου που εξέτασε το κοριτσάκι κατόπιν αιτήματος της ανακρίτριας, η οποία ανέφερε ότι το παιδί κατά τις συνεδρίες είχε πέσει σε αντιφάσεις. Ωστόσο από έδρας δέχτηκε αυστηρή κριτική για το ύφος των ερωτήσεων της προς το παιδί καθώς, όπως παρατήρησαν, οι ερωτήσεις αυτές στην πραγματικότητα του δημιουργούσαν ενοχές.

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου και τώρα αναμένεται η απόφαση.

Πηγή: cretalive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα