Κρήτη | Σήμερα η τελευταία ημέρα για τα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2017»

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθούν τα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2017» από 16 έως 21 Ιουλίου που οργανώνει επί 32 συνεχή χρόνια ο πολιτιστικός σύλλογος Αγ. Αικατερίνης στην ομώνυμη συνοικία του Ηρακλείου.
Σύμφωνα με τον οργανωτή το πρόγραμμα των 6ήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ
*08.00 Τέλεση Θείας Λειτουργίας στην εκκλησία Αγίας Αικατερίνης, μετά αρτοκλασίας, υπέρ υγείας, προόδου και ευημερίας, των Τακτικών και Επίτιμων Μελών του Συλλόγου μας.
*Επιμνημόσυνη δέηση

των αποβιωσάντων Τακτικών και Επίτιμων Μελών του Συλλόγου μας.
*Των ιερών Ακολουθιών θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κος κος Ειρηναίος.

*10.30 Εγκαίνια έκθεσης, με πολύ ενδιαφέροντα έργα εκείνων που συμμετείχαν στα φετινά επιμορφωτικά τμήματα του Συλλόγου μας: ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ και ΚΟΠΤΙΚΗΣ – ΡΑΠΤΙΚΗΣ. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή ΑΠΌ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 17/7/2017, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/7/2017, ΑΠΌ ΤΙΣ 8-9μ.μ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ
20.45 *Προσέλευση Κοινού
21.00 *Το Θέατρο Μορφές, παρουσιάζει φέτος την παράσταση για παιδιά «Ραντεβού στην κιβωτό».

ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ
20.45 *Προσέλευση Κοινού
21.00 *Η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου ξαναχτυπά με την θεότρελη κωμωδία της Λίλιαν Δημητρακοπούλου «Ποιος σκότωσε τον Ουίλιαμ».

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ
20.45 *Προσέλευση Κοινού
21.00 *Η αποψινή βραδιά είναι αφιερωμένη στα επιμορφωτικά προγράμματα παραδοσιακής Μουσικής, παραδοσιακών οργάνων και παραδοσιακών χορών που λειτούργησαν την περίοδο 2016-2017 στον Πολιτιστικό Σύλλογό μας με μεγάλη επιτυχία.
*Θα εμφανισθούν κατά σειρά παρουσίασης:*Tα τμήματα κιθάρας, ενηλίκων (αρχαρίων), *Τμήματα κιθάρας ανηλίκων(αρχαρίων), *Τμήματα κιθάρας ενηλίκων-ανηλίκων (προχωρημένων). Τα τμήματα αυτά δίδαξε η καθηγήτρια μουσικής, κα Ιωάννα Ψαράκη.
*Στη συνέχεια θα γίνει η παρουσίαση των τμημάτων παραδοσιακών οργάνων όπως: *Λύρας ανηλίκων (αρχαρίων), *Μαντολίνου ανηλίκων (αρχαρίων), *Λύρας και μαντολίνου ανηλίκων (προχωρημένων), *Μαντολίνου ενηλίκων. Τα τμήματα αυτά δίδαξε ο καθηγητής της Κρητικής παραδοσιακής μουσικής κος Ελευθ. Ψαράκης.
*Η επόμενη παρουσίαση θα είναι τα τμήματα παραδοσιακών χορών όπως:
*Τα τμήματα ενηλίκων αρχαρίων, *Τα τμήματα ανηλίκων(αρχαρίων), *Τα τμήματα ενηλίκων-ανηλίκων (προχωρημένων). Τα τμήματα αυτά δίδαξε η καθηγήτρια χορού, κα Ελευθ. Φαρσάρη.

*Αμέσως μετά, όπως έχει καθιερωθεί 32 συνεχή χρόνια, θα επιδοθούν οι έπαινοι στους μαθητές και μαθήτριες της Β΄θμιαςΕκπ/σης που αρίστευσαν κατά την φετινή σχολική χρονιά και έλαβαν τελική βαθμολογία πάνω από 18, καθώς επίσης και στα παιδιά που διακρίθηκαν σε διάφορους άλλους τομείς (όπως αθλητικούς-μουσικούς-κοινωνικούς-μαθητικούς-εργασιακούς κ.α.) και που κατοικούν στην Συνοικία Αγίας Αικατερίνης.
Επίσης θα επιδοθούν χρηματικά βραβεία στους 10 πρώτους πρωτεύσαντες μαθητές του Γυμνασίου και τους 10 πρώτους του Λυκείου, από τον Μεγάλο Ευεργέτη της Συνοικίας μας κον Κ. Μπαντουβά, στη μνήμη του αρχηγού της Εθνικής Αντίστασης καπετάν Μαν. Μπαντουβά, όπως έχει καθιερωθεί συνεχώς τα τελευταία 25 χρόνια.

*Στη συνέχεια η εξαιρετική νεανική χορευτική ομάδα του Βασίλη και του Γιώργου Κουντούρη, τιμούν τα φετινά «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ» μας, με την εθελοντική παρουσία τους. Θα παρουσιάσουν με την έμφυτη δεξιοτεχνία και αυθόρμητη λεβεντιά που τους διακρίνει, κρητικούς παραδοσιακούς χορούς κάθε εποχής και περιοχής, τους οποίους θερμά ευχαριστούμε.

Το χορευτικό του Β. και Γ. Κουντούρη, θα το συνοδεύει το μουσικό συγκρότημα του γνωστού καλλιτέχνη και μουσικοδιδασκάλου της Κρητικής μουσικής και κατοίκου της περιοχής μας κου Ελευθ. Ψαράκη, μαζί με τους αξιόλογους συνεργάτες του, ευγενικά προσφερθέντες, τους οποίους θερμά ευχαριστούμε.
*Η βραδιά θα κλείσει με γνήσια Κρητική μουσική, για όσες και όσους θέλουν να χορέψουν και να διασκεδάσουν, προσφορά του μουσικοδιδασκάλου Ελευθερίου Ψαράκη μετά των συνεργατών του.
*Επίσης κατά την διάρκεια της αποψινής βραδιάς, θα επιδοθούν από τους υπεύθυνους των επιμορφωτικών τμημάτων Αγιογραφίας, ζωγραφικής, κοσμήματος, παραδοσιακών χορών, παραδοσιακών οργάνων λύρας και μαντολίνου, κιθάρας, Πληροφορικής, κοπτικής/ραπτικής, Αγγλικών, Μελισσοκομίας και ψυχοσυναισθηματικής υγείας, οι βεβαιώσεων παρακολούθησης όσων τακτικά συμμετείχαν στα επιμορφωτικά προγράμματά μας της περιόδου 2016-2017, τα οποία οργάνωσε και λειτούργησε ο Πολιτιστικός Σύλλογός μας, με την στήριξη και της Περιφέρειας Κρήτης.

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ
20.45 *Προσέλευση Κοινού
21.00 *Ο Σύλλογός μας, με την συμπλήρωση φέτος 60 χρόνων από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη, αφιερώνει τη σημερινή μέρα των ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ, για να τιμήσει τον σπουδαίο αυτό άνθρωπο του πνεύματος, τον συγγραφέα, τον στοχαστή, τον φιλόσοφο, τον πολιτικό, τον ταξιδευτή Νίκο Καζαντζάκη.
Ο Νίκος Καζαντζάκης γεννήθηκε στη Πόλη μας και ασχολήθηκε με όλα τα είδη του λόγου. Έγραψε ποίηση, μυθιστορήματα, θεατρικά έργα, τραγωδίες, φιλοσοφία, ταξιδιωτικά και έκανε πολλές μεταφράσεις.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ
20.45 *Προσέλευση Κοινού
21.00 *Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε την εξαιρετική θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βενεράτου Ηρακλείου, η οποία με την παρουσία της, τιμά φέτος τα ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ μας. Θα μας παρουσιάσει σε διασκευή, την αγαπημένη, διαχρονική κωμωδία των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου «Υπάρχει και Φιλότιμο». Μια μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, σε σκηνοθεσία Άννας Μαυρομάτη και σκηνικά Μαρίας Χαρκούτση. Μια καλοφτιαγμένη κωμωδία, ένα έργο στο οποίο ο θεατής θα γελάσει πολύ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κρήτη | Σήμερα, ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2017,kriti | simera, aikaterineia 2017