Κρήτη | Σε έξαρση τα κρούσματα σταφυλόκοκκου | Αύξηση που προκαλεί προβληματισμό

Η έξαρση σταφυλόκοκκου (δερματική πάθηση) εμφανίστηκε το τελευταίο διάστημα σε πολλά παιδιά της, με το φαινόμενο να κάνει την εμφάνισή του, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Επειδή η νόσος είναι εύκολα μεταδιδόμενη, θα πρέπει οι Ηρακλειώτες γονείς να είναι επιμελείς σε ότι έχει να κάνει με την υγιεινή και την καθαριότητα.

Eίναι χαρακτηριστικό πως σε παιδικούς σταθμούς της πόλης που ακόμη λειτουργούν, τα παιδιά που απουσιάζουν είναι πολλά, έχοντας «χτυπηθεί» είτε από το σταφυλόκοκκο, είτε από μια ίωση που έχει κάνει επίσης την εμφάνιση

της.

Σύμφωνα με τους γιατρούς ο σταφυλόκοκκος δημιουργεί προβλήματα στην επιδερμίδα των παιδιών και χρειάζεται αντιβιοτικά για να αντιμετωπιστεί, ενώ το μικρόβιο μεταδίδεται με την άμεση επαφή.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα εξανθήματα και οι φλεγμονές του δέρματος που σχετίζονται με την αυξημένη δραστηριότητα σε υπαίθριους χώρους με ακάλυπτο δέρμα, στον ήλιο και στη ζέστη, στην παρατεταμένη παραμονή σε κοινόχρηστους χώρους και στη κοινή χρήση αντικειμένων με άλλα άτομα.

Οι σταφυλοκοκκικές λοιμώξεις, οι οποίες έχουν την τάση να υποτροπιάζουν, ευνοούνται από μικροτραυματισμούς, εκδορές και τσιμπήματα εντόμων τα οποία έχουν μεγαλύτερη συχνότητα το καλοκαίρι.

Παράλληλα κάθε βλάβη του δέρματος που δείχνει ρυπαρή, προκαλεί ενόχληση και έχει τάση εξάπλωσης πρέπει να αξιολογείται από τον γιατρό και σε περίπτωση μόλυνσης θα πρέπει να χορηγηθεί τοπική αντιβιοτική αγωγή και επιθέματα, ενώ στις πιο σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να χορηγηθεί αντιβιοτική αγωγή από το στόμα

Πηγή: creteplus.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα