Κρήτη | Ραγίζει καρδιές το αντίο του πατέρα στην Ελένη που έχασε τη ζωή της στη Ζούρβα…

Δεν θα μπορούσε ποτέ κανείς να πιστέψει πόση ένταση, πόσο πάθος, αλλά και πόσο στοχευμένα θα μπορούσε να γίνει μια παρέμβαση μέσω ενός … ποιήματος.

Τέσσερις ημέρες μετά το θάνατο της Ελένης Αναθρεπτάκη, που έχασε τη ζωή της στη διάρκεια ορειβασίας σε χαράδρα στα Χανιά, με ένα ποίημα του το οποίο δημοσιεύει η εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, ο πατέρας της Εμμανουήλ Αναθρεπτάκης, έρχεται να περιγράψει μια σειρά από γεγονότα που ζητούν απαντήσεις.

Στο έμμετρο κείμενο

του, ο Εμμανουήλ Αναθρεπτάκης περιγράφει πως οι ορειβάτες που συμμετείχαν στην εξόρμηση βρέθηκαν κάτω από ακραίες συνθήκες, έντονη βροχόπτωση, κρύο και ισχυρούς ανέμους.

«Είσαστε όλοι μούσκεμα μες το ανεμοβρόχι κι αρχίσατε και τρέματε στου σύγκρυου του λόχη» γράφει.

Ο κ. Αναθρεπτάκης υποστηρίζει επίσης, ότι η κόρη του δεν συμμετείχε σε μια «αμέριμνη» εκδρομή στην οποία έχασε τη ζωή της από κάποια ατυχία, αλλά εκτιμά πως το δυστύχημα προκλήθηκε μετά από πλήρη εξάντληση και αγωνία για επιβίωση της Ελένης Αναθρεπτάκη.

«Δεν έφυγες αμέριμνη από μία απροσεξία αλλά από εξάντληση σε πλήρη αγωνία» τονίζει.
Παρ’ όλα αυτά, με ήθος και περίσσεια ψυχής, ο πατέρας της Ελένης Αναθρεπτακή δεν επιρρίπτει ευθύνες, αλλά παρακαλεί απλά, αν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος να δώσει απαντήσεις για όσα διαδραματίστηκαν στη μοιραία εκδρομή, προκειμένου οι άνθρωποι που έμειναν πίσω να γνωρίζουν τις συνθήκες του δυστυχήματος, κι αν είναι εφικτό, να αποφευχθούν αντίστοιχα ατυχήματα και δυστυχήματα σε τέτοιου τύπου εκδρομές.

Διαβάστε τι κείμενο στην έντυπη έκδοση της Πατρίδος

cretalive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα