Κρήτη | Όλη τη νύχτα μάζευαν σκουπίδια | Τόνοι απορριμμάτων στο κέντρο και τις γειτονιές

Βαθιά … ανάσα μπορεί να πάρει από τα μεσάνυχτα η πόλη του Ηρακλείου με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα από τα μεσάνυχτα να τρέχουν και να μη φτάνουν προκειμένου να προχωρήσουν στην αποκομιδή του τεράστιου όγκου απορριμμάτων που συγκεντρώθηκε στην πόλη τις τελευταίες τέσσερις ημέρες των κινητοποιήσεων τους.

Μετά την απόφαση για λήξη της απεργίας η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου ενεργοποιήθηκε και όλο το προσωπικό αλλά και ο τεχνικός εξοπλισμός επιστρατεύτηκαν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης οπότε και ξεκίνησε η διαδικασία

της αποκομιδής ενώ ανοιχτή ήταν η μονάδα προεπεξεργασίας απορριμμάτων προκειμένου να δεχτεί τους τόνους των απορριμάτων από το κέντρο και τις γειτονιές της πόλης.

Όπως έγραψε και χτες το Cretalive η συνάντηση με τον Υπουργό Πάνο Σκουρλέτη είχε θετική έκβαση. Η αντιπροσωπία της ΠΟΕ ΟΤΑ έλαβε διαβεβαιώσεις αναφορικά με την διατήρηση του κλάδου στη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών. Όσον αφορά στο ζήτημα των συμβασιούχων ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι το ζήτημα με τις συμβάσεις και τα δεδουλευμένα των εργαζομένων θα ρυθμιστεί νομοθετικά, όταν καθαρογραφεί η σχετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα