Κρήτη | Ο δάσκαλος που μεταμόρφωσε ένα σχολείο στον Ψηλορείτη

ΗΚρήτη | επιθυμία ενός εκπαιδευτικού να συμβάλει στην αναμόρφωση τόσο του κτιριακού, αλλά και στον τρόπο που οι μικροί μαθητές του στα Βορίζα, του δήμου Φαιστού, έβλεπαν τον κόσμο, οδήγησαν τον 36χρονο Χάρη Γεωργιακάκη από το Ηράκλειο να λάβει τον τίτλο του εκπαιδευτικού της χρονιάς για το 2022 από το Education Leaders Awards.

“Μια μέρα ένας μαθητής μου είπε πως, οι δάσκαλοι κύριε έρχονται, φεύγουν, δε μένει κανείς εδώ κι

όλοι ζητάνε να γίνουμε εμείς όπως αυτοί. Γιατί δε γίνεστε εσείς, όπως εμείς;” λέει ο ίδιος εξηγώντας πως αυτή η απορία του μικρού μαθητή ήταν που τον έκανε να προβληματιστεί και να αναδείξει την ανάγκη να οριστεί η αξία τους.

“Το επάγγελμά μας είναι μια συνεχής προσφορά, που παρά τις αντιξοότητες, εμείς προσπαθούμε για το καλύτερο”

Δημιούργησε σχέσεις εμπιστοσύνης και ζωής με τα παιδιά , κάνοντάς τα έτσι να αντιληφθούν αλλιώς τα πράγματα αλλά και το σχολείο. Το εύκολο κομμάτι, όπως λέει ο ίδιος, ήταν να δώσει ζωή στο παλιό σχολείο το οποίο είχε πάνω από 50 έτη να συντηρηθεί . Το δύσκολο, ήταν τα παιδιά να μάθουν να αγαπούν το σχολείο, να συνεργάζονται και να αξιοποιούν τις δυνατότητες τους, να γνωρίσουν τον κόσμο μέσα από τα μάτια του δασκάλου τους.

“Ένιωσα πως ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των παιδιών, αν το ίδιο το σχολείο δεν προσπαθήσει να τους δώσει τα ερεθίσματα αυτά, θα μείνουν ακαλλιέργητα”.



cretalive.gr

The post Κρήτη | Ο δάσκαλος που μεταμόρφωσε ένα σχολείο στον Ψηλορείτη appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κρήτη |, Ψηλορείτη,kriti |, psiloreiti