Κρήτη | «Κέντησε δράκο» στο πόδι του πιτσιρικά μετά από ατύχημα | Photo

Μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε γονιό ανά πάσα ώρα και στιγμή. Μπροστά στα μάτια του και σε κλάσματα μάλιστα του δευτερολέπτου. Ο λόγος για ένα ατύχημα που μπορεί να έχει ένα παιδί και τις επιπτώσεις ακολούθως στην υγεία του.

Ο γνωστός παιδίατρος του Ρεθύμνου, Νίκος Βαράκης, με τη συναίνεση των γονιών, ανάρτησε στο Facebook μια φωτογραφία με ένα παιδάκι, το οποίο μετά από ένα ατύχημα στο σπίτι, χρειάστηκε να μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ όπου και του έγιναν ράμματα

στο σχήμα μάλιστα του δράκου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο γιατρός.

«Οι γονείς μου επέτρεψαν να σας δείξω την εικόνα, λέγοντας μου το λέμε σε όλους για να μην την πατήσουν και άλλοι!,» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ. Βαράκης σε μία προσπάθεια να προλάβει… άσχημες αντιδράσεις και σε μία ακόμη προσπάθεια ευαισθητοποίησης και συνεχούς επαγρύπνησης των ενηλίκων, είτε πρόκειται για γονείς, είτε για συγγενείς, είτε ακόμη και για άτομα που καλούνται να βρίσκονται στο πλευρό των παιδιών.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ Βαράκη στο Facebook

«Τα περισσότερα ατυχήματα γίνονται παρουσία των γονιών γιατί υποεκτιμούν τις δυνατότητες των παιδιών τους…

Ο «δράκος» που στην κυριολεξία κέντησε ο πλαστικός χειρουργός του ΠαΓΝΗ, θα αχνοφαίνεται για μια ζωή στον τετρακέφαλο του πιτσιρικά της φωτογραφίας, για να του θυμίζει την περιπέτεια που έζησε λίγο μετά τα δύο του χρόνια.

Η μαμά μαγείρευε και ο μικρός, της έκανες παρέα… Όμορφες οικογενειακές στιγμές! Η μαμά γυρίζει για λίγο την πλάτη της για να ακούσει το χαρακτηριστικό ηλεκτρικό ήχο «ζζζζζζ…» από το ραβδομπλέντερ και ένα απλό «μιμί μαμά!» από τον γιο της που κρατούσε ακόμα το μπλέντερ κάθετο πάνω στο πόδι του!

Οι γονείς μου επέτρεψαν να σας δείξω την εικόνα, λέγοντας μου «το λέμε σε όλους για να μην την πατήσουν και άλλοι!». Μην αρχίσετε να βγάζετε εύκολα συμπεράσματα για το πόσο προσεκτική ή απρόσεκτη είναι η συγκεκριμένη μαμά γιατί θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα μας…

Απλά σας θυμίζω για ακόμη μια φορά: Με τα παιδιά, και ειδικά τα νήπια, τα μάτια σας δεκατέσσερα.

Πηγή: neakriti.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα