Κρήτη | Εικόνες που θυμίζουν παρελθόν – Ψάχνουν την αλληλογραφία τους μέσα σε καφάσια

Σε άλλες δεκαετίες παραπέμπει η εικόνα που κυριαρχεί ακόμα και σήμερα σε πολλές περιοχές της Κρήτης , από χωριά έως και τουριστικές ζώνες, όπου ελλείψει ταχυδρόμου ή λόγω φόρτου εργασίας, η αλληλογραφία συσσωρεύονται σε καφάσια για να εξυπηρετηθούν οι παραλήπτες των εγγράφων.

Ενδεικτική είναι η κατάσταση στο Κοκκίνη Χάνι αλλά και στο Σίσι. Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι τέτοιων περιοχών ζητούν από τους αρμοδίους να λύσουν το

συγκεκριμένο ζήτημα το οποίο έχει προκαλέσει πληθώρα προβλημάτων.

Ειδικότερα, χθες ο τηλεοπτικός φακό της ΚΡΗΤΗ-ΤV μεταφέρθηκε στην περιοχή του Κοκκίνη Χάνι όπου αποτύπωσε σκηνές ανθρώπων να ψάχνουν εναγωνίως τα γράμματά τους σε καφάσια. Η εικόνα αυτή αποτυπώνει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο μια εποχή αρκετά μακρινή, αλλά κυριαρχεί μέχρι και σήμερα.

Προκαλεί δέος το γεγονός πως εν έτει 2022 με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και της οικονομίας να συνιστούν ένα κοινωνικό δεδομένο, την ίδια στιγμή  η αλληλογραφία να μεταδίδεται μ΄ έναν σχεδόν αρχαίο τρόπο. Και μάλιστα σε άκρως τουριστικές περιοχές όπως η περιοχή Κοκκίνη Χάνι. Ο χρόνος μοιάζει παγωμένος  αφού και σήμερα οι κάτοικοι της περιοχής ψάχνουν την αλληλογραφία τους σε ένα κιβώτιο όπως τις παλιές καλές εποχές.

Οι κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει ταχυδρομείο.

Οι θυρίδες είναι λιγοστές και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν όλη την περιοχή, έτσι οι καταστηματάρχες προσφέρθηκαν να βοηθήσουν την κατάσταση με το κατάστημα, σε ρόλο… ταχυδρομείου. Αλαλούμ όμως επικρατεί με λογαριασμούς ρεύματος και προσωπικά έγγραφα.

Δεν υπάρχουν θυρίδες πολλές, αναφέρει κάτοικος. Το πρόβλημα είναι μεγάλο με αποτέλεσμα πολλές φορές  οι άνθρωποι να μη βρίσκουν προσωπικές κάρτες, υποστηρίζουν κάτοικοι.

Σε πολλά χωριά, οικισμούς αλλά και με τουριστικές περιοχές επικρατεί η ίδια εικόνα καθώς οι ταχυδρόμοι είναι ελάχιστοι ή απουσιάζουν.

Πολίτες ανέφεραν πως είναι μια εικόνα που δε θα έπρεπε να συμβαίνει το 2022.Η αλληλογραφία πάει παντού από μπακάλικα …μέχρι σούπερμάρκετ και ταβέρνες. Ειδοποιήσεις από εφορία, λογαριασμοί ΔΕΗ και προσωπικά έγγραφα βρίσκονται σε τελάρα με τους πολίτες να ψάχνουν μανιωδώς.

Όπως υποστηρίζουν κάτοικοι, θα πρέπει οι αρμόδιοι να δείξουν τη δέουσα ευαισθητοποίηση και να δώσουν άμεση και έγκυρη λύση. Η κατάσταση είναι τραγική και δε χρειάζονται χρονικές καθυστερήσεις και περιορισμοί

Παρόμοια είναι και  η εικόνα στο Σίσι όπου βρέθηκε προσωρινή λύση με κατάστημα το οποίο εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής, της Μιλάτου και του Βραχασίου. Ταχυδρόμος δεν υπάρχει και έτσι όσοι ψάχνουν την αλληλογραφία τους θα πρέπει να την αναζητήσουν σε κουτί.

Για πολλούς πολίτες όμως προκύπτει ταλαιπωρία αφού ακόμα και οι βασικές υπηρεσίες που προσφέρουν οι ταχυδρόμοι θεωρούνται πολυτέλεια στη σημερινή εποχή όπου τα γράμματα δεν φτάνουν πλέον στα σπίτια και τα ταχυδρομικά κιβώτια των κατοίκων.

neakriti.gr

The post Κρήτη | Εικόνες| Εικόνες που θυμίζουν παρελθόν – Ψάχνουν την αλληλογραφία τους μέσα σε καφάσια appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κρήτη | Εικόνες, – Ψάχνουν,kriti | eikones, – psachnoun