Κρήτη | Χάος με τα σκουπίδια στο Ηράκλειο | Έξαλλος ο Λαμπρινός, έκλεισαν το αμαξοστάσιο οι εργαζόμενοι

Την οργισμένη αντίδραση του Δημάρχου, Βασίλη Λαμπρινού προκάλεσαν οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών, στο θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων στο Ηράκλειο. Την ίδια ώρα εργαζόμενοι και στελέχη της Υπηρεσίας Καθαριότητας επιρρίπτουν οι ένας στον άλλο τις ευθύνες για το ναυάγιο στα όσα είχαν αποφασιστεί χθες.

Μόνο λίγες ώρες κράτησε η «ανάσα» ανακούφισης στο Δήμο Ηρακλείου, μετά την απόφαση να ξεκινήσουν την αποκομιδή των απορριμμάτων οι μόνιμοι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Τις πρώτες πρωϊνές ώρες

σήμερα και συγκεκριμένα στη 1.30 τα ξημερώματα, οι εργαζόμενοι, οι συμβασιούχοι αποφάσισαν να «κλείσουν» εκ νέου την μάντρα του Δήμου, με αποτέλεσμα «ό,τι πρόλαβε να μαζευτεί… μαζεύτηκε» από τους χιλιάδες τόνους σκουπιδιών που έχουν συγκεντρωθεί στην πόλη του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, μόνιμους και συμβασιούχους, οι απειλές στελεχών της υπηρεσίας καθαριότητας που ζητούσαν από συμβασιούχους να επιστρέψουν στη δουλειά τους ειδάλλως κινδύνευαν με απόλυση και η επιθυμία της μάντρας να βγάλει αυτοκίνητα της ανακύκλωσης εκτός της συμφωνίας τορπίλισε την εκεχειρία και έφερε το νέο αδιέξοδο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο κ.Λαμπρινός χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόφαση των συμβασιούχων να κλείσουν τη νύχτα ξανά τη μάντρα, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη ενέργεια» που συνιστά «πλήρη παραβίαση των συμφωνηθέντων» .

«Δεν είναι δικαίωμα κανενός να μπαίνει πάνω από τη δημόσια υγεία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ηρακλείου και τόνισε ότι η πόλη είναι «σε κίνδυνο» .
«Συνιστά κατάσταση ανωμαλίας αυτό που συμβαίνει στην πόλη» επεσήμανε ο κ. Λαμπρινός ζητώντας άμεσα εισαγγελική παρέμβαση.

Πηγή: cretalive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα