Κιμαδόπιτα κουρού

Συνταγή για πεντανόστιμη κιμαδόπιτα κουρού που θα λατρέψετε! Μια διαφορετική, εύκολη και γρήγορη πίτα με φύλλο κουρού, ιδανική ως σνακ ή και κυρίως γεύμα!

Συστατικά

1 κ.σ. βούτυρο2 κ.σ. ελαιόλαδο1 κρεμμύδιαλάτιπιπέρι1 σκ. σκόρδο1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο300 γρ. κιμά χοιρινό1 κ.γ. κύμινο1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη¼ ματσάκι μαϊντανό1 φρέσκο κρεμμυδάκι250 γρ. γραβιέρα, τριμμένη650 γρ. ζύμη κουρού1 κρόκο, από μεσαίο αυγό, αραιωμένο με νερό

Για το σερβίρισμα

ρίγανη,
φρέσκιαπράσινη σαλάταντοματίνιαελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Μεταφέρουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.Ρίχνουμε το βούτυρο, περιμένουμε να λιώσει και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.Ψιλοκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κρεμμύδι, το ρίχνουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το θυμάρι, τα ρίχνουμε στο τηγάνι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.Μεταφέρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο στο μισό μέρος του τηγανιού και στο άλλο μισό προσθέτουμε τους 2 κιμάδες.Σοτάρουμε για ακόμα 4-5 λεπτά -χωρίς να ανακατέψουμε- μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα ο κιμάς. Στον μισό χρόνο γυρνάμε τον κιμά ώστε να σοταριστεί και από τις 2 πλευρές.Πασπαλίζουμε με 1 κ.γ. κύμινο, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.Σπάμε τον κιμά σε μικρότερα κομμάτια, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το πράσινο μέρος από ένα φρέσκο κρεμμυδάκι, και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.Προσθέτουμε τη γραβιέρα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να κρυώσει η γέμιση.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας στον πάγκο εργασίας και μεταφέρουμε ένα φύλλο κουρού επάνω.Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από το φύλλο και την απλώνουμε με ένα κουτάλι αφήνοντας κενές τις άκρες.Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο φύλο και κλείνουμε τις άκρες γύρω γύρω με τα δάχτυλά μας δημιουργώντας ένα γείσο για να δεσμεύσουμε τη γέμιση.Μεταφέρουμε την πίτα μαζί με το φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.Αλείφουμε με τον κρόκο όλη την επιφάνειά της ζύμης με ένα πινέλο και τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία.Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά στην πάνω σχάρα.Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και κόβουμε σε κομμάτια.Πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη και μεταφέρουμε τα κομμάτια σε πιάτα.Σερβίρουμε προαιρετικά με σαλάτα της επιλογής μας και ντοματίνια, και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.

akispetretzikis.com

The post Κιμαδόπιτα κουρού appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κιμαδόπιτα,kimadopita