Καμίνης: Είμαι ένα αουτσάιντερ που… τα καταφέρνει!

Αουτσάιντερ που όμως τα καταφέρνει θεωρεί τον εαυτό του ο Γιώργος Καμίνης υποψήφιος για τον ηγεσία της Κεντροαριστεράς ενώ ξεκαθαρίζει πως εάν εκλεγεί δεν προτίθεται να παραιτηθεί από δήμαρχος Αθηναίων.

Όπως αναφέρει σε συνέντευξή που παραχώρησε, «δεν υπάρχει ούτε νομικό ούτε ηθικό ζήτημα, γιατί τα δύο αξιώματα δεν τέμνονται. Η εντολή που μου έδωσαν οι πολίτες έχει ως ορίζοντα το 2019. Η σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες είναι για μένα ζήτημα αρχής. Εξάλλου τη δουλειά στη μέση δεν την άφησα ποτέ».

Ο κ. Καμίνης παραδέχεται ότι είναι αουτσάιντερ αλλά

θυμίζει ότι κερδίζει, όπως έγινε στις δύο αναμετρήσεις για τον δήμο Αθηναίων. Παράλληλα επισημαίνει πως στην περίπτωση που χάσει δεν θα αποχωρήσει από τον νέο φορέα. «Δεν ήρθα για να φύγω» τονίζει. Υποστηρίζει ακόμη ότι περιμένει χτυπήματα κάτω από τη μέση σ’ αυτό τον προεκλογικό αγώνα και ζητά διεξοδική συζήτηση με ντιμπέιτ και ηλεκτρονική, εξ αποστάσεως ψηφοφορία.

Αν εκλεγεί δηλώνει ότι «θα ενώσει αποτελεσματικά, δηλαδή μέσα από μία γόνιμη σύνθεση, όλες αυτές τις δυνάμεις, από το χώρο του πολιτικού φιλελευθερισμού και της σοσιαλδημοκρατίας, έως το χώρο της πολιτικής οικολογίας».

Οσο για τον αυτοπροσδιορισμό του, περιγράφει τον εαυτό του ως εξής: «Είμαι ένας προοδευτικός δημοκράτης. Είμαι βαθιά αριστερός, βαθιά φιλελεύθερος, και με απόλυτη πίστη στη δύναμη των πολιτών».

Αποφεύγει να απαντήσει αν ζητήσει την διάλυση των κομμάτων, εφόσον εκλεγεί, παραπέμποντας στη ρήση του Χ. Φλωράκη ότι «αυτά θα τα λύσει η ζωή».

Για το παλιό ΠΑΣΟΚ και αν μπορεί να συμβιώσει μαζί του απαντά: «Χωρίς αυτό που αποκαλείτε παλιό, δεν θα υπάρξει ποτέ το νέο. Σας θυμίζω ότι το ΠΑΣΟΚ και ο κόσμος του, υποστήριξε ανοιχτά και χωρίς αστερίσκους την υποψηφιότητά μου στην Αθήνα τόσο το 2010 όσο και το 2014, όπως την υποστήριξαν και άλλα 15 κόμματα ή πολιτικές κινήσεις. Οφείλω μάλιστα να πω ότι ουδέποτε παρενέβη στο έργο μου. Άρα ο αμοιβαίος σεβασμός, είναι που γεννά σχέσεις εμπιστοσύνης».

Keywords
Τυχαία Θέματα