ΗΠΑ: Συνελήφθη αφού συμπλήρωσε αίτηση σε site για να προσληφθεί ως… δολοφόνος

Η ψεύτικη ιστοσελίδα RentAHitman.com έπιασε άλλον έναν επίδοξο δολοφόνο, μετά από αίτηση αμερικανού στρατιώτη να προσληφθεί ως δολοφόνος και την αποδοχή του να προχωρήσει στην πρώτη του (ψεύτικη) αποστολή, πιστεύοντας προφανώς ότι είναι πραγματική.

Ο Josiah Garcia, μέλος της Εθνοφορυράς της Αεροπορίας του Τενεσί, συνελήφθη όταν ομοσπονδιακοί πράκτορες τον εντόπισαν να δηλώνει ενδιαφέρον σε διαδικτυακή αγγελία μέσω της ψεύτικης αυτής

ιστοσελίδας.

Σημειώνεται πως πρόσφατα, ένα άλλο μέλος της Εθνοφρουράς της Αεροπορίας των ΗΠΑ, αλλά στη Μασαχουσέτη, απασχόλησε την επικαιρότητα καθώς συνελήφθη ως το πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από τη διαρροή απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου.

Ο ιστότοπος RentAHitman.com δημιουργήθηκε αρχικά το 2005 για να διαφημίσει μια εταιρεία κυβερνοασφάλειας που δεν ανέβηκε ποτέ. Ωστόσο, αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών για υπηρεσίες δολοφονίας προς μίσθωση, όπως αναφέρει ο Guardian. Τελικά, ο διαχειριστής του ιστότοπου τον μετέτρεψε σε μια ιστοσελίδα – παρωδία με ψεύτικες μαρτυρίες, μια φόρμα αναζήτησης υπηρεσιών και υποβολής αιτήσεων για να γίνει κάποιος μισθωμένος δολοφόνος.

Ο Garcia υπέβαλε αίτηση πρόσληψης στις 16 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια έστειλε πολλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατά τη διάρκεια του επόμενου μήνα.

Σε ένα από τα επακόλουθα πρόσθεσε μια ενότητα με τίτλο “Γιατί θέλω αυτή τη δουλειά”, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. “Ψάχνω για μια δουλειά που να πληρώνεται καλά, να σχετίζεται με τη στρατιωτική μου εμπειρία (σκοποβολή και θανάτωση του σημαδεμένου στόχου), ώστε να μπορώ να στηρίξω το παιδί μου. Τι να πω, μου αρέσει να κάνω αυτό που κάνω, οπότε αν μπορώ να βρω μια δουλειά που να είναι παρόμοια με αυτή, (όπως αυτή) βάλτε με προπονητή!”, ανέφερε.

Στις αρχές Απριλίου, ένας μυστικός πράκτορας του FBI που ισχυριζόταν ότι ήταν “συντονιστής πεδίου” της εταιρείας επικοινώνησε με την Garcia.

Ο Garcia είπε στον πράκτορα ότι χρειαζόταν χρήματα και ότι πίστευε ότι θα ήταν καλός στο να σκοτώνει ανθρώπους λόγω της στρατιωτικής του εμπειρίας και επειδή ήταν εξαιρετικός σκοπευτής, σύμφωνα μάλιστα με νομική ένορκη βεβαίωση.

Μίλησαν για την υποτιθέμενη δουλειά, και συζήτησαν για το αν θα ήταν πρόθυμος να βασανίσει ανθρώπους και να κόψει δάχτυλα ή αυτιά. Ο Garcia απάντησε θετικά. Στην ερώτηση γιατί ήθελε να εμπλακεί, ο Garcia είπε στον πράκτορα ότι παρακολουθεί και την πολιτική επιβολή του νόμου, αλλά ήθελε να κάνει κάτι πιο συναρπαστικό.

Την Τετάρτη, ο Garcia συνάντησε τον πράκτορα σε ένα πάρκο, όπου ο πράκτορας του έδωσε ένα υποθετικό “πακέτο στόχων”. Ο πράκτορας κατέβαλε επίσης στον Garcia 2.500 δολάρια, υποτίθεται ότι ήταν η πρώτη από τις δύο δόσεις. Ο Garcia συνελήφθη την ίδια ημέρα.

Όπως δήλωσε στους πράκτορες μετά τη σύλληψή του, δεν είχε σκοπό να προχωρήσει στην εκτέλεση του συμβολαίου. Είπε ότι μόλις έλαβε μια προσφορά εργασίας σε ένα ιατρικό κέντρο του Νάσβιλ, την οποία και σκόπευε να δεχτεί.

Σε περίπτωση καταδίκης, ο Garcia αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών, σύμφωνα με δελτίο τύπου του γραφείου του εισαγγελέα των ΗΠΑ γτης περιφέρειας του Τενεσί.

The post ΗΠΑ: Συνελήφθη αφού συμπλήρωσε αίτηση σε site για να προσληφθεί ως… δολοφόνος appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΗΠΑ, Συνελήφθη,ipa, synelifthi