Η&Μ: Το «coolest monkey» σήκωσε θύελλα | Άλλαξε σπίτι η οικογένεια του μοντέλου | Video

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση «Coolest Monkey» για την H&M καθώς αντί να κοπάσει η θύελλα λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις κάθε ημέρα που περνάει.

Τις επιθέσεις που δέχτηκε η H&M στα κοινωνικά δίκτυα ακολούθησαν και αυτές στα φυσικά καταστήματα της στην Νότια Αφρική από διαδηλωτές του κινήματος Economic Freedom Fighters. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε την θυγατρική της σουηδικής εταιρείας στο να προχωρήσει στο κλείσιμο των καταστημάτων της H&M στην χώρα. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες αναφέρει:

«Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για εμάς είναι η ασφάλεια των εργαζομένων της H&M και των πελατών μας. Προχωράμε στο πλήρες κλείσιμο τον καταστημάτων μας στην Νότια Αφρική. Κανένας από το προσωπικό ή τους πελάτες μας δεν έχει τραυματιστεί. Παρακολουθούμε την κατάσταση από κοντά και θα ανοίξουμε ξανά όταν η κατάσταση επανέλθει σε ασφαλείς συνθήκες«.

Παράλληλα η H&M στην Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις από κοντά μετά τα επεισόδια που συνέβησαν στην Νότια Αφρική.


Τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Νότια Αφρική αλλά και οι επιθέσεις που δέχτηκε στα κοινωνικά δίκτυα η μητέρα του 5χρόνου μοντέλου οδήγησαν την οικογένεια να αλλάξει σπίτι για λόγους ασφάλειας. Δεν ήταν λίγοι εκείνη που την κατηγόρησαν ότι «πούλησε» το παιδί της για την φωτογράφιση, η οποία έχει χαρακτηριστεί στην καλύτερη περίπτωση απαράδεκτη και στην χειρότερη ρατσιστική. Η Terry Mango – η μητέρα του μοντέλου – βγήκε και στην βρετανική τηλεόραση υπερασπιζόμενη την άποψη της ότι δεν θεωρεί ότι η φωτογράφιση ήταν ρατσιστική.

Με την H&M να δηλώνει ότι λυπάται για ότι έχει συμβεί και ότι αποσύρει το φούτερ για κάποιους σήμανε συναγερμός. Αρκετοί από αυτούς που το είχαν ήδη αγοράσει φρόντισαν να δοκιμάσουν την τύχη τους σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Στην καλύτερη περίπτωση η τιμή ξεκινούσε από 150 ευρώ και έφθανε σύμφωνα με δημοσίευμα της evening standard έως και 1800 ευρώ. Η κίνηση αυτή οδήγησε την eBay να ανακοινώσει με την σειρά της ότι σταμάτα τις πωλήσεις του συγκεκριμένου φούτερ από τον ιστότοπο της.Τέλος στον χώρο της διαφήμισης και της προώθησης είναι συνήθως οι εταιρείες αυτές οι οποίες σπάνε τα συμβόλαια τους με τους καλλιτέχνες καθώς οι τελευταίοι με την στάση τους κάποιες φορές ξεφεύγουν. Στην συγκεκριμένη περίπτωση συνέβη το αντίθετο με τους αμερικανούς ράπερ The Weeknd και G-Eazy να ακυρώνουν συνεργασία με την H&M.

Παράλληλα την φωτογράφιση της H&M κατέκριναν και άλλοι καλλιτέχνες και αθλητές όπως ο ράπερ Diddy, o άσσος του NBA LeBron James, και ο επιθετικός της Manchester United, Romelu Lukaku.

Πηγή: news247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα