Ικανοποίηση για τη θετική πορεία του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη 2014-2020»

Την ικανοποίηση τους, δίδοντας τα εύσημα στη Περιφέρεια, στη Διαχειριστική Αρχή, για την καλή πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτη 2014-2020, εξέφρασαν ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής Παναγιώτης Πανταζάτος και ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα ΕΣΠΑ Παναγιώτη Κορκολή, Διευθυντής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού ΕΚΤ Δημήτρης Τρουλάκης, μιλώντας σήμερα στο πλαίσιο συνεδρίασης της «3ης Επιτροπής Παρακολούθησης ΕΠ Κρήτη

2014-2020».

Η συνεδρίαση έγινε με την συμμετοχή στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρακολούθησης, στελεχών Υπουργείων, θεσμικών εκπροσώπων της Κρήτης, Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων, Περιφερειακών-Δημοτικών συμβούλων, φορέων υλοποίησης, προϊσταμένων υπηρεσιών, στο ξενοδοχείο Ατλαντίς.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος μέχρι στιγμής. Είμαστε πρωτίστως ικανοποιημένοι για την επιτυχή ολοκλήρωση της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου 2007-2013» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πανταζάτος ο οποίος παράλληλα πρόσθεσε ότι έχει εμπιστοσύνη στους φορείς της Κρήτης, στη Περιφέρεια, στη Διαχειριστική Αρχή για την επιτυχή ολοκλήρωση των δράσεων της νέας Προγραμματικής Περιόδου.

Από την πλευρά του ο κ. Τρουλάκης εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα ΕΣΠΑ, απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη και στην προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Κρήτης είπε χαρακτηριστικά: «Εσείς ως Περιφέρεια πάτε καλά, είστε πολύ πάνω από το μέσο όρο σε απορροφητικότητα, σε δεσμεύσεις, στην εξειδίκευση».

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφερόμενος στη προηγούμενη αλλά και στη νέα Προγραμματική Περίοδο είπε: «Τα έγγραφα ολοκλήρωσης του προγράμματος της προηγούμενης περιόδου έχουν αποσταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και βρισκόμαστε σε μία τυπική διαδικασία ολοκλήρωσης αυτής της περιόδου που ήταν επιτυχής με την ολοκλήρωση μίας σειράς σημαντικών έργων υποδομής και ενίσχυσης επιχειρηματικότητας στο νησί.

Σήμερα είμαστε ήδη περίπου στο μισό της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, έχουμε ήδη προγραμματίσει μια σειρά δράσεις που θα υλοποιηθούν και υλοποιούνται. Το πρόγραμμα είναι αρκετά φιλόδοξο και θέλει να κάνει μια μετάβαση από τις παραδοσιακές δράσεις υποδομών που υλοποιήθηκαν τις προηγούμενες προγραμματικές περιόδους σε κατι πιο καινοτόμο, πιο ολοκληρωμένο, σε δυσκολότερες δράσεις, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στους φορείς της Κρήτης στη Περιφέρεια Κρήτης, στη Διαχειριστική Αρχή, για την επιτυχή ολοκλήρωση των δράσεων που είναι δύσκολες και απαιτούν μεγαλύτερη προσπάθεια».

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα