Η θάλασσα της Κρήτης «θαλάσσιος φονιάς» ανθρώπινων ψυχών

Μετά και τον θάνατο του 60χρονο χειμερινού κολυμβητή και δικαστικού υπαλλήλου Νίκου Πατσάκη στην παραλία της Βαγιάς στην Αμουδάρα Ηρακλείου, την 1η του Νοέμβρη, άκρως ανησυχητικά τα στοιχεία με τους ανθρώπους που μπαίνουν να απολαύσουν το μπάνιο τους και για διάφορους λόγους , δεν βγαίνουν ποτέ ζωντανοί από τη θάλασσα της Κρήτης.

Πώς αλλιώς να εξηγήσει κάποιος το γεγονός ότι σε διάστημα των τελευταίων δύο μηνών μόνο στο νομό Ηρακλείου έχασαν τη ζωή τους 11 άνθρωποι , και όταν μόλις από αρχές του έτος μέχρι

και τον Σεπτέμβριο υπήρξαν μόνο 8 θάνατοι.

Πιο αναλυτικά και με βάση τα παραπάνω στοιχεία που παρέθεσε το λιμεναρχείο Ηρακλείου υπάρχει ραγδαια αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που φεύγουν κολυμπώντας και πλέον από τις αρχές του 2017 μέχρι σήμερα συνολικά έχουν «χαθεί» 19 . Μάλιστα η χρονιά δεν έχει τελειώσει και σε όλα να προστεθεί και το γεγονός ότι πέρυσι το 2016 συνολικά είχαν χαθεί 14 άνθρωποι.

Η ακτινογραφία των θανάτων στις θάλασσες του Ηρακλείου

Φέτος το υγρό στοιχείο έχει μετατραπεί σε υδάτινο εφιάλτη για 19 μέχρι ανθρώπους , εκ των οποίων το 90% ήταν ηλικίας άνω των 50 ετών. Εξ αυτών 7 ήταν Έλληνες και 12 αλλοδαποί. 13 ήταν άνδρες και 6 γυναίκες. Ενώ πέρυσι συνολικά 5 ήταν Έλληνες και 12 αλλοδαποί , 12 άνδρες και 2 γυναίκες.

Φέτος μέχρι σήμερα οι περισσότεροι θάνατοι έχουν σημειωθεί σε Χερσόνησο , Σταλίδα και Μάλια. Ακολουθούν Γούβες, Αμμουδάρα και Καρτερός , νότιο Ηράκλειο και Αγία Πελάγια.

Για πρωτοφανή αύξηση των ανθρώπων που χάνονται στη θάλασσα έκανε λόγο ο λιμενάρχης Ηρακλείου κ. Δουβής , εφιστώντας και εκείνος με τη σειρά του την προσοχή στους κολυμβητές.

Πηγή: neakriti.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα