Η λεβάντα …και οι μαγικές ιδιότητές της για την ομορφιά!

Δες τι μπορεί να κάνει για σένα το καταπληκτικό φυτό της λεβάντας και τα παράγωγά του!

Η λεβάντα είναι πασίγνωστη για το υπέροχο άρωμά της και τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Γνωστή και ως λαμπρή ή χαμολίβανο, ήταν δημοφιλής στην αρχαία Ελλάδα και την Αίγυπτο και χρησιμοποιήθηκε στην αρωματοποιεία της εποχής. Μάθε λοιπόν τα μυστικά που μπορείς να εφαρμόσεις στην καθημερινότητά σου!

• Το αιθέριο έλαιο της λεβάντας ρυθμίζει την παραγωγή

σμήγματος στο δέρμα, έχει αντισηπτική και αποτοξινωτική δράση και παράλληλα ευνοεί την ανάπλαση των κυττάρων.
• Μπορείς να προσθέσεις τριμμένα άνθη λεβάντας σε σαλάτες, μαρμελάδες, σπιτικά κέικ και μπισκότα!
• Η λεβάντα βοηθά στην αντιμετώπιση της πιτυρίδας και γενικότερα θρέφει τα μαλλιά. Κάνε ένα τσάι με φρέσκα ή ξηρά λουλούδια και, αφού κρυώσει, ξέβγαλε με αυτό τα μαλλιά σου.
• Το αιθέριο έλαιο λεβάντας διαλυμένο σε νερό ανακουφίζει από ένα έγκαυμα.
• 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα στο μαξιλάρι θα σε βοηθήσει να κοιμάσαι πιο ήρεμα –μάλιστα δεν αφήνει ίχνη στο ύφασμα!
• Αν έχεις στεγνωτήριο, αρωμάτισε τα ρούχα σου με λεβάντα. Απλά βάλε σε ένα υφασμάτινο σακουλάκι μια χούφτα λουλούδια λεβάντας και τοποθέτησέ το στον κάδο. Θα δώσει άρωμα όχι για μια φορά, αλλά περίπου 20!

Η λεβάντα είναι άριστο υλικό για μάσκες ομορφιάς, καθώς έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και γι’ αυτό σου παρουσιάζουμε δύο φυσικές συνταγές που μας προτείνει η συγγραφέας – αισθητική κοσμετολόγος Μαρία-Μαρίνα Σεραφειμίδου.

Μάσκα για ξηρό, αφυδατωμένο δέρμα (ηλικίες άνω των 40)

Ανακατεύουμε σε μίξερ 3 κ.σ. λάδι αβοκάντο και 1-2 κ.σ. καολίνη (άσπρος άργιλος). Προσθέτουμε στο μείγμα 1/2 ώριμη μπανάνα λιωμένη και μετά 1 κ.γλ. λάδι jojoba, 1 κ.γλ. μέλι, 1/2 κ.γλ. γύρη σε σκόνη(προαιρετικά) , 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο μύρο, 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λιβάνι και 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα. Απλώνουμε σε λαιμό, πρόσωπο και ντεκολτέ, αφήνουμε 20-25 λεπτά, ξεβγάζουμε απαλά με χλιαρό νερό και απλώνουμε ενυδατική κρέμα.

Λάδι για ραγάδες

10 ml λάδι jojoba, 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα, 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο μανταρίνι και 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκάλι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και κάνουμε επαλείψεις. Μην το χρησιμοποιήσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης!

Πηγή: Faysbook.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα