Γιώργος Σταθάκης: «Έχω τη βούληση να είμαι υποψήφιος στα Χανιά – Όλα τα μεγάλα έργα στα Χανιά έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ» | Video

Την βούλησή του να είναι υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ | Videoστα Χανιά, εξέφρασε ο π. Υπουργός, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο ZARPA RADIO 89,6 και τον Δημήτρη Παππά, παραπέμποντας στις επίσημες ανακοινώσεις του κόμματος για τα ψηφοδέλτια σε περίπου ένα δεκαήμερο.

Στα Χανιά

«Όλα τα μεγάλα έργα στα Χανιά

έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθάκης, αναφερόμενος ενδεικτικά στους βιολογικούς καθαρισμούς σε Παλαιόχωρα και Σούγια, έργα που εκκρεμούσαν για 30 χρόνια, τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις της Κρήτης με το ηπειρωτικό σύστημα, το έργο της ανακατασκευής της Δημοτικής Αγοράς και στον Δήμο Αποκορώνου, το δημόσιο ΙΕΚ και το καταδυτικό πάρκο που είναι το πρώτο στην Ελλάδα και ήθελε μια ειδική νομοθεσία.

«Το έχει πάρει λίγο φανατικά η ΝΔ να μηδενίζει το έργο του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε.

«Εμείς παραδώσαμε μια Κυβέρνηση με μηδέν έλλειμμα στον προϋπολογισμό, μηδέν έλλειμμα στο εξωτερικό και 37 δισ στο ταμείο. Ξέρετε τι θα παραλάβουμε;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τις δημοσκοπήσεις

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις που δίνουν ένα σταθερό προβάδισμα στην ΝΔ, ο κ. Σταθάκης σημείωσε πως τις παρακολουθεί με προσοχή, ιδιαίτερα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους:

«Η μακροχρόνια τάση είναι πολύ σαφής: Ξεκίνησε μια πολύ μεγάλη διαφορά 12 μονάδων. Έκτοτε, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερός και η ΝΔ σταθερά πέφτει. Οι δημοσκοπήσεις έχουν μια τάση υποβάθμισης του ΣΥΡΙΖΑ κατά 4 μονάδες και πιθανόν αυτό έχει να κάνει με την δομή των ψηφοφόρων μας, εμείς έχουμε πολύ νέο κόσμο και αυτό καταγράφεται πιο δύσκολα» ανέφερε, σημειώνοντας πως ο Πρωθυπουργός «σε κάθε περίπτωση πρέπει να σταματήσει να παίζει με τις εκλογές».


«Δικαιοσύνη παντού»

Ξεκινώντας από την οικονομία και με κεντρικό σύνθημα «δικαιοσύνη παντού» ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει σε προτεραιότητα σειρά παρεμβάσεων σε τομείς όπως η δικαιοσύνη, το κοινωνικό κράτος, τα εισοδήματα των πολιτών, «θέματα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδείνωσε δραματικά» όπως ανέφερε ο κ. Σταθάκης.

«Η ενίσχυση των εισοδημάτων θα επέλθει πρώτον με αλλαγή του τρόπου που προσδιορίζονται οι μισθοί – η ΝΔ αντί να επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις όπως προβλεπόταν να γίνει μετά το 2019, ελαστικοποίησε περαιτέρω τις σχέσεις εργασίας -δεύτερον το κοινωνικό κράτος (το οποίο το μισοδιέλυσε) και τρίτον με αλλαγή στην φορολογική πολιτική» σημείωσε, υποστηρίζοντας πως η ΝΔ «ευνόησε προκλητικά τις πιο ευκατάστατες ομάδες». Αν δείτε τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών έχουμε 1 δισ κέρδος σε κάθε διυλιστήριο (δύο είναι) 1 δισ σε κάθε εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας (4 είναι) και αν συνεχίσουμε έτσι φτάνουμε τα 15 δισ. Και όλα αυτά μέσα στην κρίση του ’22. Αυτά είναι υπερκέδρη, δεν είναι κέρδη» ανέφερε και κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι «ο τρόπος που διαχειρίστηκε την ενεργειακή κρίση είχε αυτό το αποτέλεσμα»

«Πρακτικά σε όλη την Ευρώπη η αύξηση στο ρεύμα κυμάνθηκε 30% στην Ελλάδα έφτασε το 80%. Όταν έρχεται και επιδοτεί τον λογαριασμό, αντί να ρυθμίσει την αγορά, επιδοτεί τα υπερ-κέρδη.» σημείωσε.

Ερωτηθείς για το τι θα έκανε διαφορετικά αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, στην Κυβέρνηση, απάντησε:

«Τρία πράγματα θα κάναμε: Θα αναστέλλαμε τη λειτουργία του χρηματιστηρίου ενέργειας, θα αφαιρούσαμε το αέριο από την τιμή προσδιορισμού και στο θέμα των καταναλωτών θα είχαμε μια επιθετική πολιτική προστασίας των ευάλωτων νοικοκυριών».

«Πέρα από την κακή διαχείριση του ενεργειακού η ΝΔ έκανε και δύο στρατηγικά λάθη, η βίαιη απολιγνητοποιήση, -επειδή το ζητούσαν οι επενδυτές-  και τέσσερις μονάδες φυσικού αερίου και σκάει η κρίση με το αέριο και διαλύθηκε το σύμπαν» υπογράμμισε.

Για τη στεγαστική κρίση

Ο π. Υπουργός αναφέρθηκε ακόμα σε τρία βασικά μέτρα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης πανελλαδικά και στα Χανιά:

Το πρώτο ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για τα AirBnb που να είναι συμβατό με τις ανάγκες των πόλεων

Το δεύτερο, μια γενναία επιδότηση ενοικίου για συγκεκριμένες κατηγορίες.

Το τρίτο, είναι να ληφθούν μέτρα χωροταξικά και άλλα για να ανοίξει ένας νέος κύκλος κατασκευών.

Παρουσίαση βιβλίου

Το βιβλίο «ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ – Διαπραγματεύσεις για την Οικονομία και την Κοινωνία. 2015-2019» σε επιμέλεια Ευκλείδη Τσακαλώτου και με πρόλογο Αλέξη Τσίπρα, στο οποίο γράφουν οι:

Γιώργος Γερμανός – Αδάμ Καραγλάνης – Μαρία Κουμερτά – Βίκη Κουφορίζου – Δημήτρης Λιάκος – Δημήτρης Παπαγιαννάκος – Έλενα Παπαδοπούλου – Αντώνης Παπαζαχαρίου –
Σπύρος Παπακωνσταντίνου – Γιώργος Σταθάκης – Ευκλείδης Τσακαλώτος – Χρήστος Τσίτσικας,

πρόκειται να παρουσιαστεί την Παρασκευή το απόγευμα στα Χανιά.

zarpanews.gr

The post Γιώργος Σταθάκης: «Έχω τη βούληση να είμαι υποψήφιος στα Χανιά – Όλα τα μεγάλα έργα στα Χανιά έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ» | Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιώργος Σταθάκης, Έχω, Χανιά – Όλα, Χανιά, ΣΥΡΙΖΑ | Video,giorgos stathakis, echo, chania – ola, chania, syriza | Video