Γάτσιος: Στα Χανιά η μήτρα της προοδευτικής παράταξης | Photos

Κάλεσμα στον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια της δημοκρατικής παράταξης και τη δημιουργία του νέου φορέα για εθνική και παραγωγική ανόρθωση της χώρας, απηύθυνε από τα Χανιά ο πρώην πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και υποψήφιος για την κεντροαριστερά Κωνσταντίνος Γάτσιος. Παρουσία παλιών γνώριμων αλλά και νέων ατόμων του οικονομικού κυρίως κλάδου, ο κ. Γάτσιος μίλησε στο Επιμελητήριο Χανίων για

τους στόχους και τις ιδέες του στη Νέα προσπαθεία του κεντρώου χώρου.«Μόνο αν καταρριφθεί το παλιό, μπορεί να αλλάξει κάτι στο πολιτικό σύστημα και να σωθεί η χώρα», δήλωσε μεταξύ άλλων, κάνοντας ευθεία κριτική και στα εντός του κόμματος λέγοντας «αν επικρατήσει το παλιό θα οδηγήσει το χώρο σε πλήρη διάλυση», αφήνοντας αιχμές και για την διατήρηση των κοινοβουλευτικών ομάδων ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού μετά τη συνεννόηση Γεννηματά-Θεοδωράκη.Ο κ. Γάτσιος προέβαλλε την ανανέωση του πολιτικού συστήματος με νέα πρόσωπα και νέες ιδέες για να κερδιθεί όπως είπε, και πάλι ο έλεγχος της χώρας και η απαλλαγή της επιτροπείας. Κάτι που όμως φέρει ευθύνες το παλιό σύστημα και πρέπει να τις αναγνωρίσει, ιδιαίτερα η διακυβέρνηση 2004-09 στην οποία καταλογίζεται το 1/3 του σημερινού δημόσιου χρέους, όπως τόνισε.

Δεν είμαστε ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, είμαστε απέναντι τους.

Όσων αφορά στις πιθανές συνεργασίες που θα επιχειρηθεί για συγκυβέρνηση είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ή την Νέα Δημοκρατία, ο πρώην Πρύτανης ξεκαθάρισε ότι δεν είναι θέμα που θα αφορά το νέο κόμμα, αλλά τις υπόλοιπες δυνάμεις που θα πρέπει να αναλογιστούν αν μπορούν να συνεργαστούν με το νέο κύμα ιδεών και το νέο αέρα που θα επικρατήσει.

«Το σχέδιο του νέου φορέα της κεντροαριστεράς πρέπει να επανεκκινήσει την παραγωγική δομή, με βιομηχανική και αγροτική παραγωγή αλλά και πνευματική παραγωγή, κάτι που έχει παράδοση η χώρα μας» είναι η πρόταση που κάνει και ευελπιστεί ότι αυτά θα τεθούν την επόμενη μέρα των εσωτερικών εκλογών με μια μερίδα άλλων σκέψεων για θεσμική και δημοσιονομική ανασυγκρότηση.

Μάλιστα, όσων αφορά στην επόμενη μέρα δήλωσε ότι θα συνεισφέρει, ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα, σε μια προσπάθεια για ανασυγκρότηση της χώρας, μέσα από τις δικές μας ιδέες και κοινούς στόχους που θα προκαλέσουν την ενότητα του χώρου.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα