Φορείς και σωματεία των Χανίων θα συμμετέχουν αύριο στην πανελλαδική απεργία

Στους δρόμους κατεβαίνουν αύριο φορείς και σωματεία των Χανίων, προκειμένου να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της 8ης Μαρτίου.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων

«Όχι άλλο αίμα για τα κέρδη τους!
Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί! Όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή!
Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων καλεί σε απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 10:00π.μ. στην πλ. Δημοτικής Αγοράς. Να δώσουμε την μάχη της απεργιακής κινητοποίησης για όλους όσους έχασαν άδικα την ζωή τους, για εμάς και για τα παιδιά

μας!
Ό,τι έγινε στα Τέμπη το βράδυ της περασμένης Τρίτης ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων που ιδιωτικοποίησαν τα τρένα της χώρας μας. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και όλων των κυβερνήσεων που άφησαν τον σιδηρόδρομο με τεράστιες ελλείψεις και κενά στην ασφάλεια των δρομολογίων και των ανθρώπινων ζωών. Οι ευθύνες δεν παραγράφονται με την παραίτηση ενός υπουργού, δεν κρύβονται πίσω από κροκοδείλια δάκρυα και διαγγέλματα.

Όλα αυτά τα έχουμε ξανακούσει μετά από άλλα μεγάλα εγκλήματα, στη Μάνδρα, στο Μάτι, στις μεγάλες πυρκαγιές και τις πλημμύρες όπως αυτές που πρόσφατα είδαμε να συμβαίνουν στο νησί μας, αλλά και στα Χανιά. Η πραγματική αιτία είναι η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, το κέρδος.

Το ίδιο βλέπουμε να συμβαίνει καθημερινά και στον κλάδο της υγείας. Η Υγεία είναι αγαθό αδιαπραγμάτευτο και όλοι οι πολίτες, ανεξάρτητα από τις οικονομικές τους δυνατότητες, δικαιούνται να νοσηλεύονται με αξιοπρέπεια. Η υποστελέχωση στις δομές υγείας σε όλη τη χώρα αλλά και εδώ στο νομό μας υποβαθμίζει την ποιότητα φροντίδας που παρέχεται και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια προσωπικού και ασθενών. Να μην φτάσουμε σε μια κρίσιμη κατάσταση όπως αυτή που ζήσαμε πρόσφατα με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών για να έρθουν στο φως οι  παθογένειες του ΕΣΥ και να μιλάμε για αναζήτηση ευθυνών».

Το σύνθημα «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή» που αυτές τις μέρες ακούγεται από τα στόματα χιλιάδων μαθητών, φοιτητών, γονιών και εργαζομένων είναι σύνθημα όλου του λαού και αποτυπώνει το χρέος που έχουμε ώστε να μην συγκαλυφθεί τίποτα.

Για όλους εμάς η τραγωδία με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη δεν ήταν ένα ακόμη δυστύχημα, ήταν ένα ακόμη έγκλημα. Ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα για το οποίο εδώ και καιρό είχαν προειδοποιήσει τα Σωματεία των Σιδηροδρομικών. Ένα έγκλημα που έχει τη σφραγίδα όλων όσων κυβέρνησαν στη χώρα μας μέχρι σήμερα και ιδιωτικοποίησαν τις σιδηροδρομικές μεταφορές.Είναι ανάγκη τώρα να παλέψουμε για άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς. Είναι τώρα άμεση ανάγκη να παλέψουμε για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας που θα ικανοποιεί καθολικά τις ανάγκες αξιοποιώντας τα επιτεύγματα της επιστήμης. Είναι τώρα ανάγκη η οργή όλων μας για το έγκλημα του κράτους, των κυβερνήσεων του και της Hellenic train, πρέπει τώρα να γίνει ορμητικό ποτάμι αγώνα που θα πνίξει τις πολιτικές που θεωρούν τις ζωές μας κόστος.

Απαιτούμε :
Να μην περάσει η συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών.
Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας που θα ικανοποιεί καθολικά τις ανάγκες αξιοποιώντας τα επιτεύγματα της επιστήμης
Σύγχρονες –ασφαλείς-φθηνές μαζικές μεταφορές για το λαό κόντρα στην εγκληματική πολιτική του κέρδους.
Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 8 Μάρτη στην πλ. Δημοτικής Αγοράς στις 10 πμ.
Όλοι στις πικετοφορίες ενημέρωσης στις γειτονιές στους χώρους δουλειάς την Τρίτη 7 Μάρτη με γενικό ραντεβού στις 19:00 στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς .
Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 9 Μάρτη στις 17:00 στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς για την τραγική κατάσταση στο Νοσοκομείου που συνεχώς επιδεινώνεται».

Το παράρτημα Χανίων του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών θα συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση της 8ης Μαρτίου που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Η ανακοίνωση του ΣΜΤ:

«Η 8η Μάρτη γιορτάζεται ως η παγκόσμια ημέρα των γυναικών. Η ημέρα αυτή είναι ημέρα μνήμης της μεγάλης απεργίας και των διαδηλώσεων που οργανώθηκαν από γυναίκες εργάτριες στα κλωστοϋφαντουργεία της Νέας Υόρκης το 1857. Οι γυναίκες κατέβηκαν στο δρόμο διεκδικώντας για πρώτη φορά στην ιστορία του εργατικού κινήματος ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, ίσα δικαιώματα και μισθούς με τους άνδρες, την εξάλειψη της εκμετάλλευσης και των φυλετικών διακρίσεων και τη μείωση του εργασιακού 16ωρου σε 10ωρο. Οι διαδηλώσεις αυτές δέχτηκαν άγρια επίθεση από την αστυνομία με ξυλοδαρμούς και αιματοχυσίες.

Στη σημερινή συγκυρία, οι γυναίκες συνεχίζουν να είναι αποδέκτες πολλαπλών καταπιέσεων, αφού οι έμφυλες διακρίσεις διαπερνούν όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής. Η γυναικεία εργασία παραμένει υποτιμημένη, όχι μόνο λόγω των χαμηλότερων αποδοχών σε σχέση με αυτές των ανδρών, αλλά και μέσω των συστηματικών διακρίσεων από πλευράς εργοδοσίας. Τα απαξιωτικά σχόλια, οι απολύσεις ή η μη ανανέωση των συμβάσεων λόγω εγκυμοσύνης και οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις στους χώρους εργασίας αποτελούν τη σκληρή πραγματικότητα για πολλές εργαζόμενες γυναίκες.

Η φετινή 8η Μάρτη όμως μετατρέπεται σε μια γενική απεργία από τα κάτω και για το κρατικό έγκλημα των Τεμπών! Σωματεία, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες μετά τις καθημερινές κινητοποιήσεις και τις πολύ μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις των σιδηροδρομικών της Κυριακής πήραν απεργιακές και αγωνιστικές αποφάσεις!

Ως παράρτημα Χανίων του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών βρεθήκαμε από την επόμενη μέρα της τραγωδίας στο δρόμο, καταγγέλλοντας ότι η σύγκρουση των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη επρόκειτο για ακόμη ένα κρατικό έγκλημα, για ακόμη μία κρατική δολοφονία. Κόντρα στη λογική των εξιλαστήριων θυμάτων και της «κακιάς στιγμής», που πασχίζει η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της να μεταδώσουν στην κοινωνία, για εμάς ήταν ξεκάθαρο ότι για ακόμη μια φορά στη χώρα μας, ο λαός πληρώνει με τίμημα τη ζωή του τις πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων, της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης.

Φυσικά, η παραίτηση του υπουργού υποδομών Κ. Καραμανλή και «οι συγνώμες» τις κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, μόνο προκλητικές μπορούν να θεωρηθούν, όταν την ίδια στιγμή δεν γίνεται καμία αυτοκριτική για τις πολιτικές ξεπουλήματος κάθε δημόσιας υποδομής και των ιδιωτικοποιήσεων τους. Είναι τρομακτικό ότι την ίδια ώρα η κυβέρνηση μέσω νομοσχεδίων επιδιώκει να ιδιωτικοποιήσει τα ογκολογικά τμήματα παίδων στα νοσοκομεία, όπως και το νερό επεκτείνοντας τη «Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας» σε «Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων». Όπως ακριβώς είχε συμβεί και με τους σιδηροδρόμους το 2010.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στα Μ.Μ.Μ. διεκδικούν συνεχώς αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και ασφαλείς μετακινήσεις για το σύνολο της κοινωνίας, αντιμετωπίζοντας πολύ συχνά την καταστολή από το κράτος αλλά και την φίμωση τους από τα κυρίαρχα ΜΜΕ. Όπως καταγγέλλουν εδώ και καιρό τα σωματεία των σιδηροδρομικών, το δίκτυο είναι κακοσυντηρημένο, με ελλείψεις και κενά σε συστήματα ασφαλείας, προσωπικό και κρίσιμες υποδομές, όπως είναι η σήμανση. Επιπλέον, δεν έγινε καμία αναβάθμιση των υποδομών, δεν πάρθηκε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφάλεια εργαζομένων και επιβατών, ενώ οι εργολαβίες-των ιδιωτών αυξάνονται σε βάρος της σταθερής και μόνιμης εργασίας. Η απάντηση των εταιρειών στις καταγγελίες ήταν απολύσεις και περικοπές στο προσωπικό με στόχο την «εξυγίανση».

Τα δικαιώματα και οι ανάγκες μας δε συμβιβάζονται με τα συμφέροντα των εργοδοτών. Τα κέρδη τους χτίζονται πάνω στις δικές μας απώλειες, τις δικές μας ζωές. Δεν είναι ατυχήματα… είναι κρατικά και εργοδοτικά εγκλήματα! Είναι η εγκληματική κρατική πολιτική στήριξης της κερδοφορίας του κεφαλαίου, που αντιμετωπίζει την ασφάλεια της εργασίας, των μεταφορών, των κατασκευών, την πολιτική προστασία, την προστασία του περιβάλλοντος και την υγεία στη λογική «κόστους -οφέλους» των ομίλων – επενδυτών.

Σε αντίθεση με τη κυβέρνηση δεν ψάχνουμε εξιλαστήρια θύματα, αλλά αποδίδουμε στις ευθύνες στις πολιτικές των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων που οδήγησαν στην τραγική κατάσταση των σημερινών συγκοινωνιών.

Διεκδικούμε εδώ και τώρα δωρεάν, δημόσιες και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλες και όλους.

Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:00 π.μ. στη πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές, Εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές!»

ΣΥΡΙΖΑ Χανίων

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου συνδικαλιστικές οργανώσεις κλιμακώνουν τον αγώνα ώστε να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες, να μην περάσει το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών στη λήθη, με αίτημα σύγχρονες και ασφαλείς μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που μετατρέπει τις συγκοινωνίες από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα.

Την ημέρα – ορόσημο για το φεμινιστικό κίνημα (8 Μαρτίου), απεργούμε στο Δημόσιο, στα Εργατικά Κέντρα στα τρένα, λεωφορεία , τρόλεϊ , πλοία.

Ενάντια στις τιμωρητικές αξιολογήσεις των υπαλλήλων. Ενάντια στην υποστελέχωση που οδηγεί σε τραγικά αποτελέσματα και προηγείται (ΕΦΚΑ- ΣΕΠΕ) ή ακολουθεί των ιδιωτικοποιήσεων ( Τρένα – Υγεία)

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης, τους φίλους και τα μέλη του, εργαζόμενους εργαζόμενες και στηρίζει τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που απεργούν.

zarpanews.gr

The post Φορείς και σωματεία των Χανίων θα συμμετέχουν αύριο στην πανελλαδική απεργία appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
απεργια, απεργιες αυριο, απεργια μμε, χανια, φως, χρεος, hellenic, σμτ, διαδηλωσεις, φίμωση, μμε, συγκοινωνιες, λεωφορεια, σεπε, συμμετοχή, κινηση στους δρομους, συριζα, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, απεργια μμμ, μετρο, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια μετρο, απεργια υπα, απεργιες σημερα, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, απεργια 3 μαρτιου, απεργια 4 μαρτιου, απεργια 8 μαρτιου, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, αλλαγη ωρας, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, απολυσεις στο δημοσιο, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, μειωση μισθων, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, πυρκαγιες, αλλαγη ωρας 2013, κοινωνια, αποτελεσματα, αστυνομια, δωρεαν, εργασια, κοντρα, ληθη, μμε, νησι, οροσημο, σημερινη, τρομακτικο, υγεια, φως, ωρα, αιμα, αξιοπρεπεια, βραδυ, γινει, γινεται, δακρυα, δημοσιο, δικτυο, εγινε, εγκληματα, ζωη, ζωης, ζωων, ιδια, ιδιο, κυβερνηση, κρατικο, ματι, μειωση, νερο, νοσοκομεια, ουσιαστικο, παιδια, πεμπτη, ποιοτητα, πλοια, ραντεβου, συγκεντρωση, συμμετοχή, σμτ, συστηματα ασφαλειας, σφραγιδα, σχολια, σωματειο, τεμπη, τρενα, τριτη, φίμωση, φορα, ασφαλεια, δικαιωματα, hellenic, χωρα, μια φορα, οργη, υγειας
Τυχαία Θέματα