Επιβεβαιώθηκε θάνατος που συνδέεται με το εμβόλιο της AstraZeneca

Τον πρώτο θάνατο ασθενούς από σπάνια θρόμβωση που προκλήθηκε μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, ανακοίνωσε η επαρχία του Καναδά, Αλμπέρτα.

Η περίπτωση της Αλμπέρτα, μια γυναίκα στα 50 της, είναι η δεύτερη αναφερθείσα περίπτωση θρόμβωσης και ο μοναδικός θάνατος που καταγράφεται έπειτα από τη χορήγηση περισσότερων από 253.000 δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca στην επαρχία, ανέφερε σε ανακοίνωσh η

αρχίατρος της Αλμπέρτα, Ντίνα Χίνσο.

“Ενώ κάθε θάνατος είναι τραγικός, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι κίνδυνοι θανάτου ή εμφάνισης σοβαρών προβλημάτων από τον κορονοϊό παραμένουν πολύ υψηλότεροι σε σχέση με τον κίνδυνο μετά τον εμβολιασμό με το AstraZeneca”, πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι η AstraZeneca δεν απάντησε -τουλάχιστον προς το παρόν – στο αίτημα του Reuters να σχολιάσει το θέμα.

Ο Καναδάς έχει αναφέρει τουλάχιστον πέντε κρούσματα θρόμβωσης έπειτα από τη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου, αλλά αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας υποστηρίζουν ότι τα οφέλη υπερτερούν των πιθανών παρενεργειών.

Ο Καναδάς έχει καταγράψει 1.243.242 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού και 24.342 θανάτους, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

Τον περασμένο μήνα η επαρχία του Κεμπέκ είχε ανακοινώσει τον πρώτο θάνατο στον Καναδά ενός ασθενούς μετά την χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca.

Enikos.gr

The post Επιβεβαιώθηκε θάνατος που συνδέεται με το εμβόλιο της AstraZeneca appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα