Έκλεισε ο πρώτος κύκλος του Διασυλλογικού Νέων Κρήτης 2017 | Photos

Το Σάββατο 18 Νοέμβρη έκλεισε ο πρώτος κύκλος του Διασυλλογικού Νέων Κρήτης 2017. Για τον Κύδωνα και τον ΟΦΣΧ ήταν μια διοργάνωση με μόνο στόχο τη συλλογή αγωνιστικών εμπειριών. Το 2017 ήταν μια δύσκολη χρονιά με πολλές αγωνιστικές δοκιμασίες. Μια φουρνιά παικτών έκλεισαν τον κύκλο τους και στο πρωτάθλημα αυτό, ενώ οι εξάδες του Κύδωνα και του ΟΦΣΧ είχαν στις περισσότερες σκακιέρες παιδιά χωρίς πολλές αγωνιστικές παραστάσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κύδωνας για παράδειγμα δεν έπαιξε κανένα αγώνα με πλήρη εξάδα.

Ο
Κύδωνας στην αρχή των παρτίδων

Αυτή τη φορά, απέναντι στον ισχυρό ΟΑΧ, ήταν η σειρά του Δημήτρη Πισσαδάκη να λείψει. Ο ισχυρότερος παίκτης, αρχηγός στην πρώτη σκακιέρα, είχε σοβαρές αγωνιστικές υποχρεώσεις με το πόλο του ΝΟΧ (πολυτάλαντος ο Δημήτρης) και έτσι «πήρε άδεια» από τις σκακιέρες.

Τη θέση του στην πρώτη σκακιέρα πήρε ο Νίκος Τζεμανάκης, ο οποίος μετά σε ένα συναρπαστικό αγώνα με τον Λευτέρη Παντελάκη, βρέθηκε σε φινάλε με «κομμάτι κάτω» και πίεση χρόνου. Παρόλα αυτά αντεπεξήλθε και έφτασε σε ένα ωραίο ματ και στη νίκη. Αυτή έμελλε να ήταν και η μόνη νίκη της βραδιάς για τον Κύδωνα.

Ο μικρός Νίκολας Μάγκλιτσα στη 2η σκακιέρα είχε ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο απέναντι στον έμπειρο, ικανότατο Χρήστο Μαρινάκη.

Το ίδιο και ο 7χρονος Νίκος Λουκάκης στην 4η σκακιέρα που δοκίμασε πρώτη φορά σε επίσημη παρτίδα απέναντι στον Μιχάλη Χριστοδουλάκη.

Έτσι όλο το βάρος έπεσε στις εναπομείνασες 3 σκακιέρες:

Στην 3η σκακιέρα η Μυρτώ Καντεράκη αναμετρήθηκε με τον Ανδρέα Σηφογιαννάκη. Γνωστοί και οι δύο για το ευφάνταστο, επιθετικό τους στυλ, έπαιξαν μια πάρα πολύ ωραία, ανοιχτή παρτίδα με πολλές εναλλαγές. Νίκησε ο Σηφογιαννάκης, αλλά αξίζει τα μπράβο και η Μυρτώ.

Στην 5η σκακιέρα η Σοφία Δασκαλάκη του ΟΑΧ βγήκε από το άνοιγμα κιόλας καλύτερη. Η Ασημένια Χατζηπαναγιώτου πάλεψε ως συνήθως πάνω από 200 λεπτά, αλλά υπέκυψε στην εμπειρότερη Σοφία.

Στην 6η σκακιέρα η Μαριλένα Γιότσα απέκτησε γρήγορα υπεροχή επί της Κατερίνας Παπαδοκωνσταντάκη αλλά συγκεκριμένες αβλεψίας την οδήγησαν στην ήττα. Η Μαριλένα όμως θέλει λίγες αγωνιστικές εμπειρίες ακόμη και τα καλύτερα θα έρθουν.

Ο ΟΦΣΧ στις σκακιέρες

Ο ΟΦΣΧ έπαιξε με την ομάδα του ΟΤΕ Χανίων. Υπήρχαν κάποιες ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα αλλά δεν βγήκαν τα αποτελέσματα στις ισορροπημένες σκακιέρες:

Συγκεκριμένα νίκησαν μόνο τα κορίτσια.

Η Φιλίππα Αγγελάκη νίκησε εύκολα και γρήγορα την μικρότερη και άπειρη Χριστίνα Ακρίβα.

Η Αθηνά Βακάλη μια παρτίδα με πολλές διακυμάνσεις πήρε ωραία νίκη από την Γεωργία Σκαράκη.

Ο Στάθης Γρηγοράκης στην 1η σκακιέρα είχε δύσκολο έργο απέναντι στον Απόστολο Αλυγιζάκη. Πάλεψε όμως καλά και για μεγάλο διάστημα η παρτίδα ήταν αβέβαιη.

Ο Άρης Μελετίου είναι φανερό ότι χρειάζεται αγωνιστικές παραστάσεις. Δεν πήρε πόντο από τον Γιώργο Μητάκο, αλλά μάζεψε εμπειρία.

Ο Στέλιος Τσομπανάκης δεν βρέθηκε σε καλή μέρα. Ο Νίκος Γεωργιακάκης ήταν ένας αντίπαλος στα μέτρα του και η ήττα ήρθε κάπως απρόσμενα.

Τέλος άνιση ήταν η μάχη του Αλέξη Αγγελάκη με τον μεγαλύτερο Αρθούρο Μπαϊραμιάν, αλλά ο Αρθούρος δεν επιβλήθηκε εύκολα.

Έτσι και ο ΟΦΣΧ αποχαιρέτισε με ήττα 2-4 από τον ΟΤΕ Χανίων.

Διαιτητής ήταν ο Παναγιώτης Πανταβός και συνοδός ο Δημήτρης Μπαλόκας.

Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχαριστήσουμε τα παιδιά για την προσπάθειά τους και να θυμηθούμε ποιοι έπαιξαν, έστω και μια παρτίδα από τις 4 (ένα bye κάθε ομάδα) στο τουρνουά αυτό.

Για τον Κύδωνα έπαιξαν (αλφαβητικά) : Γιότσα Μαριλένα, Καντεράκη Μυρτώ, Κονταδάκης Δανιήλ, Λουκάκης Νίκος, Μάγκλιτσα Νίκολα, Πισσαδάκης Δημήτρης, Τζεμανάκης Νίκος, Τζουγκαράκη Ευσταθία, Χατζηπαναγιώτου Ασημένια,

Για τον ΟΦΣΧ έπαιξαν (αλφαβητικά): Αγγελάκη Φιλίππα, Αγγελάκης Αλέξης, Βακάλη Αθηνά, Βακάλη Αριάδνη, Γρηγοράκης Στάθης, Μελετίου Άρης, Τσομπανάκης Στέλιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα