Εισβολή του «Ρουβίκωνα» στον προαύλιο χώρο της Βουλής

Τα μέτρα ασφαλείας στον προαύλιο χώρο της Βουλής παραβίασε η αναρχική ομάδα του «Ρουβίκωνα» και πέταξε φέιγ βολάν με συνθήματα υπέρ της αποφυλάκισης της Ηριάννας και του συγκατηγορούμενού της Περικλή.

Στη συνέχεια, τα μέλη της ομάδας αποχώρησαν.

Λίγη ώρα αργότερα, έγινε γνωστό πως με εντολή του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, και μετά από συνεννόηση με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, τα άτομα

που παραβίασαν νωρίτερα σήμερα τα μέτρα ασφαλείας στον προαύλιο χώρο της Βουλής, θα αφεθούν ελεύθερα αφού προηγουμένως δώσουν τα στοιχεία τους.

«Τελικά και ο Ρουβίκωνας έχει ψυχή. Ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του κ. Τόσκα, που είχε ζητήσει «πλήρη χαρτογράφηση των μπαχαλάκηδων», τα μέλη του Ρουβίκωνα προσήλθαν μόνα τους στη Βουλή για να διευκολύνουν το έργο του Υπουργού» σχολίασε το Ποτάμι.

Σε ανάρτησή του σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο «Ρουβίκωνας», σχολιάζοντας τη σύγκρουση κυβέρνησης – δικαστικών, κάνει λόγο για σαπουνόπερα «με διακύβευμα την υποτιθέμενη «ανεξαρτησία της δικαιοσύνης»». «Η μεγαλύτερη ειρωνεία ήταν ότι σε αυτό το παιχνίδι όλες οι καθεστωτικές δυνάμεις, με τον Σύριζα πρώτο, ενέπλεξαν μια διωκόμενη από τους ίδιους, την Ηριάννα που ξαφνικά βρέθηκε όχι μόνο με 13 χρόνια ποινή αλλά και να πρωταγωνιστεί σε ένα έργο που οι διώκτες της μεταμφιέζονται σε υπερασπιστές της. Η φάση με τη χρήση του DNA και τον αντιτρομοκρατικό νόμο είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα που μας δείχνουν πόσο ενιαία, και χωρίς κανενός είδους διακρίσεις είναι η πολιτική εξουσία» προσθέτει.

Καταλήγοντας, σημειώνει: «Η Ηριάννα είναι ακόμα φυλακή. Οι πολιτικοί κρατούμενοι ακόμα δεν παίρνουν άδειες. Και εμείς κάνουμε αυτή την παρέμβαση για να πούμε και στους ανθρώπους της κοινωνικής και ταξικής μας θέσης ότι πρέπει να υψώσουμε τον τόνο της φωνής. Πολύ περισσότερο. Και για την Ηριάννα, και για τους πολιτικούς κρατούμενους και για τα πάντα».

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα