Δολοφονία στη Βάρη: Τα προφητικά λόγια του πυγμάχου

«Από την Πάτρα ξεκίνησε…ποτέ στη ζωή του δεν λύγισε» ένα τραγούδι αφιερωμένο στον πυγμάχο Τάσο Μπερδέση γραμμένο σε ρυθμούς ραπ με την υπογραφή του Γιώργου Κουλουμπή κυκλοφορεί στο youtube από τον Μάϊο του 2019.

Η ζωή του πυγμάχου, που τόσο βίαια έσβησε σήμερα το πρωί όταν άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες, τον δολοφόνησαν με καλάσνικοφ λίγο πριν την είσοδο του στο αθλητικό κέντρο όπου προπονούνταν, είχε αποτελέσει

πηγή έμπνευσης για τον ραπ καλλιτέχνη με τους στίχους να παραπέμπουν στη ζωή και την προσωπικότητα του Έλληνα πρωταθλητή.

Στην αρχή μάλιστα του τραγουδιού ακούγεται ο Τάσος Μπερδέσης να λέει, πως τον μοναδικό που φοβάται είναι μόνο τον Θεό:

«Πόλεμος είναι, από όλους αυτούς ποιος πήγε στον πόλεμο, για να πει εγώ θα πεθάνω. Ένας πεθαμένος ποτέ δεν φοβάται να πεθάνει, εγώ τον μόνο που φοβάμαι είναι ο Θεός και κανέναν άλλο, για να ξέρεις», ενώ σε άλλο σημείο ακούγεται και πάλι ο πυγμάχος: «Όσες φορές και κάτω να είμαι, εγώ και κάτω που θα είμαι θα τους κερδίζω και να ξέρεις εκεί που θα πάω θα είμαι με τους καλύτερους τους κορυφαίους».

Λίγοι από τους στίχους του τραγουδιού:

«Έχει το πάθος, έχει την πίστη και θάρρος, είναι πυγμάχος είναι ο Μπερδέσης ο Τάσος όσοι τον βλέπουν γεμίζουν με άγχος, μην τον πειράξεις γιατί θα ναι λάθος είναι ο Χάρος μέσα στο ρινγκ όταν μπει, σκέφτονται οι αντίπαλοι τι θα συμβεί όταν αυτό εκραγεί δίνει καρδιά και ψυχή, έχει μυαλό και υπομονή…».

Εντωμεταξύ, συγκλονισμένοι φίλοι και συγγενείς κατέκλυσαν τα social media με μηνύματα αποχαιρετισμού, γεμάτα θλίψη και πόνο, όπως η Πηγή Δεβετζή ο Κώστας Σόμμερ, o Γιώργος Μανίκας, η Μαρία Ματσούκα και άλλοι, συγκινητικά επίσης είναι και τα μηνύματα φίλων του και από την Πάτρα, όπου μεγάλωσε και έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στην πυγμαχία.

Ένας άλλος φίλος του Τάσου Μπερδέση έγραψε: «Καλό ταξίδι φίλε Τάσο! Μαχητής μια ζωή απέναντι σε άνανδρα ατομάκια… Καλό παράδεισο… Για ακόμα μια φορά σου έκλεψαν τα όνειρα… Αυτός ηταν που το κόψατε το όνειρο… Ξέρω θα πείτε μαφιόζος ναρκωτικά όπλα κλπ κλπ όσοι τον γνώρισαν όμως ξέρουν… Για εσένα που δεν ξέρεις άκου την φωνή του και πίστεψε στην αλήθεια μέσα σου… Καλό παράδεισο ….» συνοδεύοντας τις παραπάνω αναρτήσεις με φωτογραφίες και βίντεο του Τάσου Μπερδέση από το ρινγκ.

Γεννημένος τον Νοέμβριο του 1982 στην Πάτρα, ο Τάσος Μπερδέσης από μικρός έδειξε να αγαπάει τον αθλητισμό και συγκεκριμένα τα μαχητικά σπορ. Στα 15 του άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα πυγμαχίας, ενώ λίγα χρόνια αργότερα έφυγε από την Πάτρα για την Αθήνα. Η εξέλιξή του στο άθλημα ήταν ραγδαία με πολλούς από το χώρο να τον θεωρούν ταλέντο με μεγάλες προοπτικές.

Σε υψηλό επίπεδο άρχισε να αγωνίζεται από το 1999, ενώ από το 2000
και μετά δεν έχασε κανέναν αγώνα από Έλληνα αθλητή, σύμφωνα με το βιογραφικό του. Κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας το 2002 στα 75 κιλά, το 2007 στα 81 κιλά και ξανά το 2011 στην ίδια κατηγορία. Το 2006 κέρδισε το Πανευρωπαϊκό, τo 2007 κέρδισε το Κύπελλο Ακρόπολις, ενώ είχε κερδίσει τα Χρυσά Γάντια της Ελλάδας.

Είχε πάρει και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς στο Πεκίνο το 2008. Το 2012 ξεκίνησε στο No Limits 17 στη γενέτειρά του, την Πάτρα, όπου σε ένα κατάμεστο γήπεδο κέρδισε εντυπωσιακά τον Basser Belkir και ξεκίνησε ένα μεγάλο νικηφόρο σερί, κόντρα σε πολλούς δυνατούς πυγμάχους από όλο τον κόσμο. Το 2015 κέρδισε στο Best Fighter τον Έντι Παλτατζή με επιβλητική εμφάνιση, ενώ το 2016 εντάχθηκε στο δυναμικό του Συνδέσμου Επαγγελματικής Πυγμαχίας και αγωνίστηκε στη Γερμανία.

protothema.gr

The post Δολοφονία στη Βάρη: Τα προφητικά λόγια του πυγμάχου appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δολοφονία, Βάρη,dolofonia, vari