Διαμαρτυρία μετά… μουσικής από το Μουσικό σχολείο Χανίων | Photos

Στην Πανελλήνια Διαμαρτυρία Μουσικών Σχολείων, συμμετέχει το Μουσικό Σχολείο Χανίων, ζητώντας την επίλυση των θεμάτων που ταλανίζουν καθημερινά μαθητές και καθηγητές.

Ειδικότερα, οι μαθητές του σχολείου των Χανίων, με την μουσική τους διαμαρτύρονται αυτή την ώρα στην πλατεία της δημοτικής Αγοράς, και ζητούν, να μεταφερθούν σε άλλες εγκαταστάσεις, καθώς, το σχολείο είναι μικρό και δε χωρά τους 180 μαθητές που φοιτούν στο γυμνάσιο και στο λύκειο. Μάλιστα, όπως τόνισε, ο πρόεδρος του 15μελούς του

Μουσικού σχολείου, Ορφέας Πάγκαλος, «Φέτος είχαμε περίπου 80 αιτήσεις μαθητών που θέλουν να φοιτήσουν στο μουσικό σχολείο και έγιναν δεκτές μόνο οι 40 λόγω χώρου. Ακόμη, οι αίθουσες που έχουμε εκτός ότι είναι μικρές, δεν είναι λειτουργικές, καθώς δεν είναι κατάλληλα εξοπλισμένες και δεν υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες για εκδηλώσεις».

Σε πανελλαδικό επίπεδο όλα τα Μουσικά σχολεία ζητούν:

Έγκαιρη πρόσληψη επαρκούς αριθμού καθηγητών μουσικήςΔημιουργία κοινών μουσικών βιβλίων τουλάχιστον για τα θεωρητικά μαθήματαΑξιολόγηση της μουσικής κατάρτισης με βάση κριτήρια που εφαρμόζονται στα ωδεία ώστε
να αναγνωρίζονται οι σπουδές με τρόπο ουσιαστικό και ισότιμοΕπαναφορά των μουσικών αγώνων «Εόρτια» και η αναβάθμιση τους, ώστε να αποκτήσουν ανάλογο κύρος με εκείνο των σχολικών αθλητικών αγώνωνΜοριοδότηση για την εισαγωγή στις μουσικές σχολές με δίκαιο τρόπο και σε μικρό ποσοστό είτε μέσω των μουσικών αγώνων, είτε μέσω της αναγνώρισης των σπουδών, όπως συμβαίνει με τους μαθητές που πετυχαίνουν αθλητικές διακρίσεις.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα