Χριστουγεννιάτικη φορολοταρία για 1,2 εκατ. ευρώ – Πότε είναι η μεγάλη κλήρωση

«Φορτωμένη» με πλούσια δώρα έρχεται η φορολοταρία τον Δεκέμβριο, καθώς στη χριστουγεννιάτικη κλήρωση θα μοιράσει σε 12 υπερτυχερούς 1,2 εκατ. ευρώ, δηλαδή σε καθέναν έπαθλο ύψους 120.000 ευρώ.

Το εν λόγω ποσό μάλιστα είναι αφορολόγητο, δεν αποτελεί εισόδημα και δεν υπόκειται σε καμία κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου, καθώς η ΑΑΔΕ θέλει με αυτόν τον τρόπο να επιβραβεύσει τους φορολογούμενους που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό χρήμα

στις συναλλαγές τους και συμβάλλουν στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ της η Ναυτεμπορική.

Όχι μία, αλλά δύο οι κληρώσεις τον Δεκέμβριο – Τα ποσά των επάθλων

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι τον Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθούν δύο κληρώσεις, καθώς, εκτός από την εορταστική του 1,2 εκατ. ευρώ, θα διεξαχθεί και η φορολοταρία για τις αποδείξεις του Νοεμβρίου που μοιράζει ποσά έως 50.000 ευρώ σε έναν υπερτυχερό.

Επισημαίνεται ότι σε κάθε μηνιαία κλήρωση αναδεικνύονται 556 τυχεροί λαχνοί ως εξής:

1 που κερδίζει χρηματικό έπαθλο 50.000 ευρώ5 που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 20.000 ευρώ50 που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ500 που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ

Το μηνιαίο διανεμόμενο ποσό κατανέμεται σε 556 δικαιούχους, κατά τη σειρά ανάδειξης των τυχερών λαχνών (ο πολίτης που κατέχει τον πρώτο τυχερό λαχνό κερδίζει το έπαθλο των 50.000 ευρώ, οι κατέχοντες τους 2ο έως 6ο το έπαθλο των 20.000 ευρώ κ.ο.κ). Σε περίπτωση ανάδειξης περισσότερων του ενός λαχνών που ανήκουν στον ίδιο πολίτη, στην ίδια μηνιαία κλήρωση, θεωρείται ως τυχερός μόνον ένας λαχνός και, εάν οι λαχνοί κερδίζουν έπαθλα διαφορετικού ποσού, ο μεγαλύτερος σε ποσό. Σε τέτοια περίπτωση η λίστα συμπληρώνεται με τους επόμενους λαχνούς, μέχρι τη συμπλήρωση των 556 επάθλων.

Πότε θα γίνει η «μεγάλη» κλήρωση και ποιοι συμμετέχουν

Στο τελευταίο δεκαήμερο κάθε ημερολογιακού έτους διεξάγεται η «μεγάλη» κλήρωση, στην οποία συμμετέχουν, αθροιστικά, όλοι οι λαχνοί που συγκεντρώθηκαν για κάθε πολίτη, κατά τις διενεργηθείσες -στο ίδιο έτος- 12 μηνιαίες κληρώσεις.

Στη συγκεκριμένη κλήρωση αναδεικνύονται:

12 τυχεροί λαχνοί που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 100.000 ευρώ έκαστοςΤυχεροί λαχνοί που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ, που το πλήθος τους προσδιορίζεται από το συνολικό ποσό που τυχόν παρέμεινε αδιάθετο κατά τις προηγηθείσες μηνιαίες κληρώσεις.

Επισημαίνεται ότι οι πολίτες που κερδίζουν έπαθλο/α, αξίας τουλάχιστον 5.000 ευρώ σε μηνιαία/ες κλήρωση/εις εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους, εξαιρούνται της καταβολής επάθλου στις υπολειπόμενες κληρώσεις για το ίδιο έτος. Επίσης, όσοι πολίτες έχουν κερδίσει 50.000 ευρώ σε μηνιαία κλήρωση, εξαιρούνται τη συμμετοχής στην ετήσια κλήρωση του ίδιου έτους.

ieidiseis.gr

The post Χριστουγεννιάτικη φορολοταρία για 1,2 εκατ. ευρώ – Πότε είναι η μεγάλη κλήρωση appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χριστουγεννιάτικη, – Πότε,christougenniatiki, – pote