Χανιώτης από το Λύκειο Σούδας πρώτος στην Βιολογία του Πανεπιστημίου Κρήτης | Photos

Πρώτος εισάγεται στην σχολή βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Γιάννης Καποκάκης από το Γενικό Λύκειο Σούδας που συγκέντρωσε στο 3ο πεδίο 19.127 μόρια! Η επιλογή του φυσικά… απολύτως συνειδητή, αφού με τέτοια βαθμολογία θα μπορούσε να «χτυπήσει» οποιαδήποτε ιατρική σχολή της χώρας.Όπως λέει στο zarpanews.gr επέλεξε την βιολογία, με όνειρο και στόχο να βοηθήσει ανθρώπους μέσα από την έρευνα, σε ένα επιστημονικό πεδίο που εξελίσσεται διαρκώς.

«Βασικό μου μέλημα ήταν η εισαγωγή στη σχολή

της αρεσκείας μου και από τη στιγμή που το κατάφερα νιώθω τεράστια ικανοποίηση και περηφάνια» μας λέει.

Όσο για την επιλογή του Ηρακλείου; Έγινε λόγω του ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα, αλλά και λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών.

Στους μαθητές που μπαίνουν τώρα στη Γ’ Λυκείου εύχεται καλή δύναμη και τους συνιστά να είναι ψύχραιμοι, αισιόδοξοι και να διαθέτουν πίστη στα όνειρα και τους στόχους τους, με ποιοτικό διάβασμα, καθαρό μυαλό και εκτόνωση μέσα από εξωσχολικές δραστηριότητες. «Να κυνηγήσουν το όνειρο τους, να προσπαθήσουν για το καλύτερο και να επιδιώξουν​ αυτά που πραγματικά ποθούν, απαλλαγμένοι από στερεότυπα και ανταγωνιστική διάθεση!»

Ακόμη, ευχαριστεί θερμά τους «συνοδοιπόρους» σε αυτή μου την προσπάθεια, την οικογένεια του, τους φίλους του και, ασφαλώς, τους καθηγητές του, με τους οποίους είχε μια άριστη συνεργασία και τον παρότρυναν να προχωρήσει ως μαθητής και ως άνθρωπος.

Τέλος σχολιάζει πως η σειρά εισαγωγής δεν έχει καμία σημασία, αφού όλοι οι εισακτέοι -και αυριανοί συμφοιτητές του- είναι ισάξιοι και σε όλους αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια!

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα