Χανιιά | Αντισφαίριση και Κύδωνας συνδιοργάνωσαν το 3ο ράπιντ της ΕΣΣΚ

Τα ράπιντ της ΕΣΣΚ έχουν γίνει πια ένας θεσμός με αρκετά χρόνια ζωής. Γίνονται τους τελευταίους μήνες κάθε έτους, σε μια περίοδο χωρίς μεγάλη αγωνιστική κίνηση, με σκοπό να επικοινωνήσουν οι σκακιστές του νησιού, να παίξουν χαλαρό σκάκι και να ενισχυθούν τα πάντα πενιχρά οικονομικά της ΕΣΣΚ για να υποστηρίξει τις μεγάλες διοργανώσεις της. Φέτος ο θεσμός παρουσίασε κάποια κόπωση. Λίγο τα περιορισμένα οικονομικά που δεν επιτρέπουν στους σκακιστές και τις οικογένειές τους να διατρέχουν κάθε Κυριακή το νησί,

λίγο το διασυλλογικό νεανικό που απλώθηκε σε τέσσερα Σαββατοκύριακα αντί για ένα, λίγο κάποια εσωτερικά τουρνουά των σωματείων και η συμμετοχή δεν ήταν ανάλογη της περσινής.

Φέτος στα Χανιά ο ΟΑΧ και ο ΚΥΔΩΝ συνδιοργάνωσαν το 3ο ράπιντ της ΕΣΣΚ για το 2017 την Κυριακή 3 Δεκέμβρη. Το οργανωτικό βάρος βέβαια σήκωσε ο ΟΑΧ καθώς πρόσφερε τον χώρο του εντευκτηρίου του και τη διαιτησία. Η συνδιοργάνωση όμως επιβεβαίωσε τις πάντα φιλικές σχέσεις των δύο σωματείων. Το τουρνουά ήταν ένα ελβετικό 7άρι με χρόνο 10΄ συν 5΄΄ σε κάθε κίνηση.

Βαγγέλης Πατρελάκης, Γιώργος Κώτσογλου, Γιάννης Βουλγαράκης

Νικητής ήταν πανάξια και αναμενόμενα ο Βαγγέλης Πατρελάκης (ΣΑΧ) με 7 στις 7 νίκες. Ο 13χρονος Βαγγέλης τους τελευταίους μήνες κάνει εκπληκτικές εμφανίσεις και στα τουρνουά κανονικού χρόνου και φαίνεται ότι παίζει πια υψηλού επιπέδου σκάκι. Δεύτερος ήταν ο Γιώργος Κώτσογλου (Ατσαλένιο) και τρίτος ο Μιχάλης Χριστοδουλάκης (ΟΑΧ) και ο Γιάννης Βουλγαράκης (ΟΑΧ) και οι τρεις με 5/7 βαθμούς. Ο Μιχάλης ήταν και πρώτος στην κατηγορία κάτω των 12 ετών. Στην ίδια κατηγορία δεύτερος ήταν ο Αθανάσιος Μαυρίδης (ΟΑΧ) με 4/7 βαθμούς, ενώ την τρίτη θέση με 3/7 β. μοιράστηκαν ο Γιάννης Αλειφέρης (ΟΑΧ), ο Μανώλης Μαυρίδης (ΟΑΧ) και ο Παντελής Γκόγκας (ΟΑΧ).

Μιχάλης Χριστοδουλάκης, Αθανάσιος Μαυρίδης, Γιάννης Αλειφέρης, Εμμανουήλ Μαυρίδης,

Στην κατηγορία γυναικών η Εριέττα Καλιοντζάκη (ΟΑΧ) επικράτησε με 4 βαθμούς, ενώ η Ασημένια Χατζηπαναγιώτου (ΚΥΔΩΝ) την ακολούθησε με 3,5/7. Τρίτη με 3 β. η Κατερίνα Αλειφέρη (ΟΑΧ) που πήρε και το κύπελλο της κατηγορίας κάτω των 12 ετών. Στην ίδια κατηγορία το ασημένιο μετάλλιο πήγε στην Μαριλένα Γιότσα (ΚΥΔΩΝ), ενώ η Άντρια Φαντρίδη (ΟΑΧ) πήρε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία γυναικών.

Απονομές στα κορίτσια: Εριέτα Καλιοντζάκη, Ασημένια Χατζηπαναγιώτου, Άντρια Φαντρίδη, Κατερίνα Αλειφέρη, Μαριλένα Γιότσα

Διαιτητές ήταν ο Γιώργος Μυλωνάκης και ο Νίκος Σγουρός, ενώ τις απονομές έκανε ο ταμίας της ΕΣΣΚ Πάνος Αλειφέρης.

Αναλυτικά αποτελέσματα στον σύνδεσμο 3ο Ράπιντ ΕΣΣΚ 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα