Χανιά | Τις πρώτες βουτιές στο καταδυτικό πάρκο του Αποκόρωνα έκαναν οι «Φίλοι του Βυθού» | Photos + Video

Μπαίνει στην τελική ευθεία η κατασκευή του Καταδυτικού Πάρκου στον «Εμπρόσγιαλό» Αποκορώνου, με τον Δήμο να είναι έτοιμος πλέον να καταθέσει στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας τον φάκελο για την τελική αδειοδότηση μετά την εξασφάλιση όλων των σχετικών εγκρίσεων.Μέλη του συλλόγου «Φίλοι του Βυθού» έκαναν την πρώτη τους κατάδυση στον χώρο των 50 στρεμμάτων όπου πρόκειται να διαμορφωθεί το Πάρκο, με την βύθιση δυο πλοίων που έχει παραχωρήσει στον Δήμο το Πολεμικό Ναυτικό και 38 τεχνητών υφάλων.«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς, γιατί βλέπουμε ότι θα γίνει κάτι όμορφο» δήλωσε στο zarpanews.gr ο πρόεδρος

του συλλόγου, Χάρης Καραβαράκης. «Είναι κάτι για το οποίο αγωνιζόμαστε εδώ και πάνω από 15 χρόνια και το αποτέλεσμα μας ικανοποιεί πάρα πολύ. Θα είναι το πρώτο καταδυτικό πάρκο όχι μόνο στην Κρήτη αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα και αξίζουν συγχαρητήρια στην Δημοτική Αρχή του Αποκόρωνα που το «κυνήγησε» αντίθετα με άλλους δημάρχους στο νομό, οι οποίοι, δεν το πίστεψαν» προσέθεσε.Υποβρύχιος ξεναγός των «Φίλων του Βυθού» ο πρόεδρος της “Αναπτυξιακής Αποκόρωνα” κ. Σταύρος Σταυρουλάκης. «Έχουμε μπει πλέον στην τελική ευθεία» τόνισε από την πλευρά του εξηγώντας ότι την προηγούμενη Πέμπτη, ο Δήμος έλαβε και την τελευταία άδεια που εκκρεμούσε από την Κτηματική Υπηρεσία και πλέον όλα είναι έτοιμα για την διαμόρφωση και λειτουργία του πάρκου. «Ήταν μια πολύ δύσκολη και ψυχοφθόρα διαδικασία καθώς οι υπηρεσίες ήταν ιδιαίτερα άτολμες στο να δώσουν εγκρίσεις» συμπλήρωσε, τονίζοντας πως ο Δήμος Αποκόρωνα είναι σε θέση να προχωρήσει άμεσα στην λειτουργία του πάρκου.

Για ένα έργο δυσανάλογα μεγάλης αξίας σε σχέση με το μικρό του κόστος που δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 200.000 ευρώ έκανε λόγο στο zarpanews.gr ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Μπάμπης Κουκιανάκης. «Μόλις αδειοδοτηθεί, είμαστε βέβαιοι πως ο Περιφερειάρχης Κρήτης, με την ευαισθησία αλλά και την οξυδέρκεια που τον διακρίνει θα εξασφαλίσει την χρηματοδότηση αυτή» συμπλήρωση.

«Το πάρκο αυτό ανοίγει τον δρόμο για την δημιουργία άλλων πάρκων σε άλλους Δήμους με στόχο την δημιουργία ενός δικτύου καταδυτικών πάρκων. Στόχος μας, είναι αφενός η προσέλκυση καταδυτικού τουρισμού, μιας μορφής εναλλακτικού τουρισμού που διαρκώς κερδίζει έδαφος και αφετέρου η αύξηση των αλιευμάτων της περιοχής, τα οποία έχουν μειωθεί επικίνδυνα τα τελευταία χρόνια.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα