Χανιά | Τι προβλέπει η μελέτη για τα σκιάδια στο Λιμάνι; Θα δοθούν κίνητρα απομάκρυνσης των μουσαμάδων;

Ανάλαφρες κατασκευές που στηρίζονται σε λεπτά συρματόσχοινα σαν ιστία ιστιοφόρου, προσαρμοσμένες στον προσανατολισμό του κάθε καταστήματος, είναι -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του zarpanews.gr– τα σκιάδια που προτείνει η τελική μελέτη για το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.

Η μελέτη θα παρουσιαστεί επίσημα την Τρίτη, στις 11 το πρωί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου από τον ίδιο τον επικεφαλής μελετητή, Νικόλαο Καλογήρου, πρόεδρο της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΑΠΘ, σε ειδική

εκδήλωση που διοργανώνουν Δήμος Χανίων και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Την ίδια ώρα στην Κυδωνίας κρατούν επτασφράγιστο μυστικό το περιεχόμενό της, σε μια προσπάθεια να μην δημιουργηθούν βιαστικές και λάθος εντυπώσεις, κυρίως στους άμεσα ενδιαφερόμενους, δηλαδή τους επιχειρηματίες της περιοχής.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, οι έντονες αντιδράσεις που είχαν εκφράσει οι επιχειρηματίες για τις προηγούμενες λύσεις που είχαν προταθεί (δείτε ΕΔΩ) έχουν ληφθεί υπόψη στη νέα μελέτη, η οποία δεν τους δεσμεύει όπως οι προηγούμενες αλλά τους δίνει επιλογές, προτείνοντας αρκετούς και διαφορετικούς τύπους κατασκευών με λύσεις πιο εύκολες και οικονομικές και χωρίς να επιβάλει την ομοιομορφία στο Λιμάνι.

Στόχος μέσα από την εφαρμογή της μελέτης είναι να απαλλαχθεί το μνημείο και σήμα κατατεθέν της πόλης μας από τους μουσαμάδες και τα αντίσκηνα, χωρίς όμως να χαθεί ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της περιοχής και χωρίς να πληγούν οι επιχειρήσεις.

Τι προβλέπει

Ξύλο ή μέταλλο που θα κλείνει με τέντα ή σταθερό πανί, πτυσσόμενες ομπρέλες και τέντες αλλά και καλαίσθητα διαφανή ανεμοπετάσματα θα είναι ανάμεσα στις επιλογές των επιχειρηματιών, στους οποίους μάλιστα -απ’ ό,τι μαθαίνουμε- πρόκειται να δοθούν κίνητρα για την άμεση απομάκρυνση των υπαρχόντων κατασκευών.

Πότε θα εφαρμοστεί

Μάλιστα, στόχος είναι τα νέα σκιάδια να τοποθετηθούν πριν το καλοκαίρι του 2018, συντελώντας στην συνολική αναβάθμιση και ανάδειξη της περιοχής και ταυτόχρονα με τις αλλαγές στα τετραγωνικά παραχωρούμενων χώρων.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα