Χανιά | Τι κάνουμε σε περίπτωση καρδιακή ανακοπής | Το ΕΚΑΒ μας δείχνει πως μπορούμε να σώσουμε μια ανθρώπινη ζωή | Video

Συμβουλές και πρακτικές οδηγίες έδωσε σήμερα το μεσημέρι σε απλούς πολίτες, προκειμένου να μπορέσουν να βοηθήσουν κάποιο συνάνθρωπο μας που έχει υποστεί καρδιακή ανακοπή, το προσωπικό του τομέα Χανίων του ΕΚΑΒ.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Επανεκκίνησης της Καρδιάς όπου κλιμάκιο του ΕΚΑΒ βρέθηκε με ασθενοφόρο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων προκειμένου όπως είπε ο πρόεδρος των Εργαζομένων

στο ΕΚΑΒ κ. Αντώνης Κιοπές να «δείξουμε στον κόσμο βασικές κινήσεις για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε ένα συνάνθρωπο μας που έχει υποστεί καρδιακή ανακοπή».

Όπως είπε επίσης η γιατρός του ΕΚΑΒ κα Μαρία Κουτσάκη, στόχος είναι να «ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε αλλά και να εκπαιδεύσουμε τον απλό κόσμο για το τι κάνουμε σε μια περίπτωση ανακοπής για να εξοικονομήσουμε χρόνο μέχρι να έρθει εξειδικευμένη βοήθεια.»

Το προσωπικό του ΕΚΑΒ το οποίο βρέθηκε στο λιμάνι έδωσε με παραστατικό τρόπο συμβουλές και πρακτικές οδηγίες στους παραβρισκόμενους για το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν και τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που βρίσκονται κοντά σε κάποιον που έχει υποστεί καρδιακή ανακοπή:

Αξίζει να τέλος σημειωθεί η διαπίστωση που έκανε ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Κιοπές για την αδικαιολόγητη απουσία απινιδωτών στις δημόσιες υπηρεσίες των Χανίων τονίζοντας πως η χρήση τους μπορεί να σώσει ζωές.

Κάλεσε μάλιστα τις αρμόδιες υπηρεσίες να φροντίσουν να προμηθευτούν απιδινωτές τους οποίους θα πρέπει να τοποθετήσουν σε σημεία που συνωστίζεται κόσμος για ευνόητους λόγους.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα