Χανιά | Τι γίνεται στην Χρυσή Ακτή; Δρόμοι, παράνομες αμμοληψίες και μια… παιδική χαρά στην παραλία | Photos

Εξηγήσεις για τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις παρεμβάσεις που γίνονται στην παραλία της Χρυσής Ακτής, έδωσε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας και ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, Γιώργος Ξανθουδάκης, στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

Ο Δήμαρχος κατήγγειλε πως στην περιοχή, από την πάνω πλευρά, όντως έχουν γίνει παράνομες αμμοληψίες από ιδιώτες, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με τις εργασίες που υλοποιεί ο Δήμος ενώ ο κ. Ξανθουδάκης τόνισε πως

όλοι οι δρόμοι που ανοίγονται, είναι δρόμοι που προϋπήρχαν για λόγους πυροπροστασίας.

Ο κ. Ξανθουδάκης, αφού περιέγραψε την εικόνα καταστροφής που αντίκρυσαν στην περιοχή μετά την θεομηνία της 26ης Οκτωβρίου, εξήγησε πως η ευθύνη για τον καθαρισμό ανήκει στην αρμοδιότητα της κτηματικής υπηρεσίας: «Τα ορύγματα ξεπερνούσαν το 1,5 μέτρο, τα νερά λίμναζαν και ήδη ξεκινούσε η δυσοσμία. Στην περιοχή είχαν κατέβει ξύλα, πέτρες, σίδερα ακόμα και μια παιδική χαρά είχε μεταφερθεί στην παραλία (…) Εμείς είχαμε δύο επιλογές: Να περιμένουμε την Κτηματική που είναι και ευθύνη της ή με όποια μέσα έχουμε να παρέμβουμε» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ενώ έδειξε στους συμβούλους και φωτογραφίες από την περιοχή. «Εκεί, υπήρχαν οι δρόμοι» προσέθεσε ενώ παρουσίασε και σχετικές φωτογραφίες από την πλατφόρμα google maps, εξηγώντας πως πρόκειται για δρόμους πυροπροστασίας.

«Δεν έχουν γίνει αμμοληψίες από τον Δήμο Χανίων» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Βάμβουκας εξηγώντας πως φαινομενικά δείχνει σαν να έχουν σκαφτεί λόφοι όμως η άμμος αυτή μπήκε πάλι στο ίδιο σημείο. «Κάποιοι ιδιώτες βρήκαν ευκαιρία να κάνουν αμμοληψία από την πλευρά» προσέθεσε, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει το ποιος το έκανε. «Το ζήτημα είναι το πώς θα αποκαταστήσουμε τις παραλίες» είπε κλείνοντας, τονίζοντας πως η κατάσταση είναι περίπου η ίδια σε όλο το παραλιακό μέτωπο.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα